[VIDEO/FOTO] Mučićevi zvončari u pratnji maškara obahajali na Pusnu nedeju @ Matulji

Autor: Nikola Cvjetović 20.02.2023

Ovaj pohod posebno će zapamtiti Siniša Marmilić od Franić koji ove godine obilježava zlatni jubilej - 50 let da nosi zvonci!

Matulji – Mučićevi zvončari jučer su napravili svoj pohod, koji tradicionalno ”pada” na Pusnu nedeju, i koji se može pohvaliti jednom od najdužih ruta. Od jutarnjih sati, pa do večeri, Mučićevi zvončari prošli su dug put od svog ”sjedišta” preko Jušići, Rukavca, Matulji, Rubeši i nazad doma Mučićen, a svoj krug završili u Domu Permani.

Ovaj pohod posebno će zapamtiti Siniša Marmilić od Franić koji ove godine obilježava zlatni jubilej - 50 let da nosi zvonci!

- Počel san nosit 73' leta za Mučići i z Mučići ren i ovo leto nosit aš mi srce tuče za njih, a inače nosin z Vlahoven bregon, kazao nam je Siniša.

Prvi Sinišin ovogodišnji pohod također je bio s Mučićevim zvončarima na Brgud, a taj kao i zvončarska prova pul Princip bili su samo uvertira i priprema za ovaj posljednji na kojem je i službeno obilježio pola stoljeća zvončarske „karijere“.

Mučićevi zvončari imaju jednu od najdužih tradicija na matuljskom području, a prema pričama počeli su zvoniti još 1870. godine. Na pohodu su ih, kao i uvijek, pratili muzikanti, ali i maj na čelu povorke.

Uz vavek atraktivne zvončare ove godine pažnju su plijenile i maškare koje su ih prtile cijelim putem.

Njihov pohod pratili su naši fotoreporteri, a sve što su zabilježili može se pogledati u nastavku teksta.

VIDEO

Jedan od najdužih pohoda – Mučićevi zvončari u pratnji maškara obahajali na Pusnu nedeju

Više sa portala poduckun.net ...