[VIDEO/FOTO] Na FMTU-u otvorena prva znanstveno – stručna konferencija Hotelska kuća 2022.

Autor: Marin Aničić 21.10.2022

Na fakultetu se istovremeno održavaju dva eventa, a uz 'Hotelska kuća 2022.' tu je i tradicionalni kongres Tourism and hospitality industry koji se održava već 26 godina...

Ika – Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu je ove godine domaćin i organizator prve po redu znanstveno – stručne konferencije Hotelska kuća 2022. Cilj konferencije je predstaviti aktualna istraživanja kao i promovirati činjenicu izvrsnosti u hotelijerstvu kao uvjeta konkurentnog i održivog razvoja hrvatskog turizma. Konferenciju podržavaju stručne udruge Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela (NUOMH).

U plenarnim prezentacijama sudjeluju Bernard Zenzerović s temom „Perspektive i izazovi hotelijerstva – Kako se pripremiti za 2023.?“, Dario Kinkela „Novi koncepti ponude hrane i pića u hotelu“, dr.sc. Maja Šimunić „Aktualni trendovi proaktivne prodaje u hotelu“, Marko Šimić Personalizacija usluga kroz nove tehnologije“, doc.dr.sc. Ivana Ivančić, „Stručna praksa u visokom obrazovanju: Case study analiza Stručne prakse Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu“ i izv. prof. dr. sc. Daniel Dragičević „„Analiza stanja hrvatskoga hotelijerstva“. U sklopu Hotelske kuće održat će se i radionica za mentore stručne prakse pod nazivom „Uloga mentora na stručnoj praksi¬ – „role model“, motivator ili nešto puno više?“. Cilj radionice je izmjena znanja i iskustava iz područja organizacije i provođenja stručne praske studenata u hotelskim objektima.

Naime, na fakultetu se istovremeno održavaju dva eventa, a to su tradicionalni kongres Tourism and hospitality industry koji se održava već 26 godina, u potpunosti na engleskom jeziku i privlači znanstvenike iz cijele regije. Kako fakultet nastoji u sklopu svojih kongresa njegovati i hrvatsku pisanu riječ te izdaje i publicira radove na hrvatskom jeziku i samim time nastoji privući čim više znanstvenika i praktičara upravo iz Hrvatske pa se tako danas po prvi put paralelno održava i kongres Hotelska kuća 2022.

VIDEO

Na FMTU-u otvorena prva znanstveno – stručna konferencija Hotelska kuća 2022.

Više sa portala poduckun.net ...