[VIDEO/FOTO] Podržite ovu sjajnu akciju: Dresovi i artikli poznatih hrvatskih i svjetskih sportaša za udrugu "Rijeka 21"

Autor: Marin Aničić 14.06.2024

U kolekciji se nalaze certificirani dresovi Luke Modrića, Denisa Rodmana, kapa s autogramom Maradone i još mnogo toga ali ako pratite aukciju na stranici Nikole Kurtija i sami ćete se uvjeriti i nadamo se sudjelovati u aukciji.

Opatija – Danas započinje humanitarna online aukcija za udrugu "Rijeka 21" koja podržava osobe s Down sindromom. Na aukciji će se naći dresovi i artikli poznatih hrvatskih i svjetskih sportaša, a sav prihod bit će usmjeren na podršku rada Udruge i njihovih aktivnosti. Za sada je skupljeno oko sedamdesetak dresova.

Aukcija će se odvijati na već sada popularnoj Facebook stranici Nikole Kurtija a trajat će po nekoliko dana dok dresovi ne postignu najbolju ponudu. Dresovi i artefakti raznih sportaša koje su Daniel Hauptfeld, jedan od pokretača ove akcije, i njegovi prijatelji skupili su fascinantni. U kolekciji se nalaze certificirani dresovi Luke Modrića, Denisa Rodmana, kapa s autogramom Maradone i još mnogo toga ali ako pratite aukciju na Nikolinoj stranici i sami ćete se uvjeriti i nadamo se sudjelovati u aukciji. Unatoč naporima da se zaposle u tvrtkama poput Hiltona, HNK i Slivna, neki štićenici Udruge neće moći raditi u takvim okruženjima. Iz tog razloga, Udruga je pokrenula vlastitu proizvodnju sapuna, gdje djeca i osobe s Down sindromom mogu aktivno sudjelovati.

Da bi se proizvodnja sapuna podigla na višu razinu, potrebno je zaposliti voditelja i pomoćnika u proizvodnji, objasnila nam je predsjednica udruge Amira Mešić Simunić, a u tu svrhu, organizirana je ova humanitarna akcija. "Sve sakupljene dresove i predmete dobio sam na poklon od prijatelja i poznanika, a svakog donatora posebno ću istaknuti. Pobjednici svake pojedine licitacije uplaćuju licitirani iznos direktno na račun Udruge za Down sindrom 'Rijeka 21'," dodao je Hauptfeld.

Udruga "Rijeka 21" već dugi niz godina pruža podršku osobama s Down sindromom kroz različite aktivnosti, uključujući radionice za izradu sapuna. Cilj je osposobiti mlade članove za tržište rada, pružiti psihosocijalnu podršku njima i njihovim obiteljima te osigurati radna mjesta unutar Udruge za one koji se ne mogu zaposliti u klasičnom radnom okruženju. Dosadašnja podrška uključuje zapošljavanje članova Udruge u tvrtkama poput Hiltona, Kosta Bele i Maerska, no neki članovi najbolje funkcioniraju u okruženju Udruge, gdje imaju poznate volontere i voditelje. U takvom okruženju pružaju svoj puni potencijal, posebno u izradi sapuna.

Veliku podršku Udruga je dobila od studentske organizacije FOSS Medicinskog fakulteta u Rijeci, koja je prepoznala važnost projekta i pomogla u njegovom razvoju. Trenutno, 12 osoba s Down sindromom sudjeluje u terapijskom radu u malom pogonu za izradu sapuna. Cilj je zaposliti voditelja koji bi svakodnevno koordinirao rad i izradu sapuna.

Aukcija započinje danas i traje do nedjelje navečer. "Danas smo započeli s dva dresa hrvatskih reprezentativaca Marka Pjace i Domagoja Vide, i već su cijene porasle. Svi su dobrodošli sudjelovati", zaključio je Hauptfeld.

Ova akcija ne samo da podržava rad Udruge, već i podiže svijest o važnosti inkluzije osoba s Down sindromom u društvu. Svaki prilog je važan i dobrodošao, a organizatori se nadaju velikom odazivu i uspjehu aukcije.

VIDEO

Podržite ovu sjajnu akciju: Dresovi i artikli poznatih hrvatskih i svjetskih sportaša za udrugu "Rijeka 21"

Više sa portala poduckun.net ...