[VIDEO/FOTO] Spaljivanjem rakete okončano je pusno doba: Gobo je partil va svemir po 53. put

Autor: Nikola Cvjetović 02.03.2022

Općinski načelnik Riccardo Staraj u svom govoru najavio je druge godine povratak na staro, odnsosno ponovnu izgradnju rakete veće od 20 metara, procesiju, nastup Puhačkog orkestra Lovarn uz smotru pusneh bandijeri.

Mošćenička Draga – Tradicionalna proslava Pepelnice obilježena je večeras simboličnim spaljivanjem 'špunta' rakete 'kot ča je i užanca va Drage posljednja 53. leta'.

Iako je koronavirus dobrano poremetio spektakl koji su organizatori posljednjih desetljeća pripremali u Mošćeničkoj Dragi, a i nedavno nas je zatekla tužna vijest da je preminuo Marino Krnetić koji je gotovo 50 godina bio živi pust i jedini kandidat za odlazak u svemir s raketom, brojni pusni ljudi nisu propustili obilježiti kraj ovogodišnjeg karnevala.

Ove godine u Krnetićev kapot uletio je Đeri Rudan, koji je za ovu priliku utjelovio Goba, al falšeg, kako je napomenuo Riccardo Staraj.

– Ovo leto nas fali, ovde smo samo tri, neki su bolni, a Meneta ni. Gobo original ni šal va pakal, prvo Pepelnice šal je na svoj zadnji let, nikada nan ga neće niki zet. Postal je, ostal i bit će naš glavni brend, naš veli pusni frend… Spametimo se još jedanput da nas je naš najdugovječniji pust Gobo, u liku i djelu nezaboravnega Meneta – Marina Krnetića, napustil. Ovo i još puno let napred delamo njemu u čast, aš takov se ni nigdere rodil nego ovde pul nas, poručio je Staraj. Dok se emotivni Đeri Rudan također oprostio od svog velikog prijatelja i pozvao publiku na minutu šutnje.

Uz kalevanje karnevalske bandijere te prigodnu govoranciju u kojoj se brzinski dotakla lanjska godina, Gobotu je jedino preostalo zijat 'nisan kriv' te je po kratkom postupku proglašen krivim.

Općinski načelnik Riccardo Staraj u svom govoru najavio je druge godine povratak na staro, odnsosno ponovnu izgradnju rakete veće od 20 metara, procesiju, nastup Puhačkog orkestra Lovarn uz smotru pusneh bandijeri.

I ove godine prijenos spaljivanja pusta i lansiranja rakete realizirala je ekipa video platforme Novinet.tv, što znači da se prijenos mogao gledati putem kanala mreže portala koji uključuju poduckun.net, torpedo.media, tunera.info, bodulija.net i lanterna-magazin.net.

Kako je proteklo spaljivanje rakete možete pogledati u video prilogu i u velikoj fotogaleriji...

VIDEO

Spaljivanjem rakete okončano je pusno doba: Gobo je partil va svemir po 53. put

Više sa portala poduckun.net ...