[VIDEO/FOTO] Vremenske prilike se ne smiruju: Opatijski vatrogasci tijekom dana odradili 44 intervencije

Autor: Nikola Cvjetović 04.08.2023

- Spremne su ekipe i DVD-i u slučaju većeg broja intervencija uključit ćemo i njih, istaknuo je zapovjednik JVP Opatija, Igor Ravnić.

Opatija - Večernji sati ponovo su donijeli kišu i pred dežurnim službama je aktivna noć. Samo tijekom dana na području grada Opatije odrađeno je 44 intervencija, dok je na području Primorsko-goranske županije zabilježeno 70 intervencija.

- Na terenu je pet timova koji odrađuju intervencije, a većinom su to bile intervencije ispumpavanja vode iz privatnih i poslovnih prostora. Nekoliko smo intervencija imali i na popravku krovova. Ukupno je odrađeno, 70 intervencija na području Primorsko-goranske županije, a dosta su uz Iku i Opatiju pogođeni Kastav i Klana. U pripremi su još dvije smjene za večernje i noćne sate. Spremne su ekipe i DVD-i u slučaju većeg broja intervencija uključit ćemo i njih, istaknuo je zapovjednik JVP Opatija, Igor Ravnić te dodao da je ključno kod prodora vode u prostorije isključiti električnu energiju.

VIDEO

- Htio bih napomenuti da ispumpavanje nije učinkovito ako voda jako nadire, odnosno ako je nivo vode manje od 10 centimetara vode jer pumpe ne mogu ništa ispumpati, dodao je Ravnić.

VIDEO

Nevrijeme koje je zahvatilo Kvarner potopilo je opatijsku Slatinu

Više sa portala poduckun.net ...