Volosko Open 2023. ovoga vikenda u vološćanskom akvatoriju

Autor: Marina Pauletić 07.09.2023

Foto: arhiva

Najraniji start natjecanja predviđen je za 6 sati ujutro.

Volosko - Početak devetog mjeseca na Voloskom može značiti samo jedno – vrijeme je za tradicionalnu windsurf regatu u discipline slalom – Volosko Open 2023. Regata se održava od 8. do 10. rujna u organizaciji Društva sportova na moru “Volosko”.

Natjecat će se najbolji svjetski i nacionalni windsurferi i to u klasi Funboard, disciplina Slalom. Regata će se bodovati za Kup Hrvatske i za Kup Volosko.

Regatno će polje biti smješteno u Riječkom zaljevu, odnosno u uvali ispred Voloskog i Preluka. Prvi službeni dan regate je petak, 8. rujna kada će se od 19 do 20 sati ispred prostorija DSNM-a Volosko zaprimati prijave, podijeliti upute za jedrenje te izvršiti pregled opreme. U 20 sati održat će se sippers meeting te će se odrediti grupe za plov narednog jutra.

Foto: arhiva

U subotu i nedjelju, 9. i 10. rujna, start je predviđen u 6:00 sati, a ovisit će o vremenskim prilikama. Zadnji mogući start predviđen je oko 9:15 sati.

Podjela odličja održat će se 10. rujna, neposredno po završetku natjecanja, u 10:30 sati.

Prijave će biti moguće odraditi unaprijed dostavom prijavnog obrasca na e-mail organizatora: dsnmwindsurf@gmail.com, a prijavni obrazac dostupan je na FB eventu manifestacije: https://fb.me/e/revNNl0qf.

Foto: arhiva

Aktualne on-line vremenske podatke možete vidjeti na DSNM meteo stanici: http://www.dsnm-volosko-windsurf.hr/mmeteo/.

Partneri događanja su Sportski savez grada Opatije i Marotti Windsurf Centar.

Više sa portala poduckun.net ...