Wine shop Provišta & Vinarija Rossi donose zanimljivu kušaonicu

Autor: Marina Pauletić 25.08.2023

Foto: arhiva

Zbog ograničenog broja mjesta obavezne su rezervacije.

Ičići – U nedavno otvorenom decentnom wine shopu smještenom u ACI Marini Opatija u Ičićima ove subote, 26. kolovoza s početkom u 18:30 sati održat će se zanimljiva vinska kušaonica. Posjetitelji će imati priliku kušati nekoliko vrhunskih vina proizašlih iz podruma obitelji Rossi.

Perjanica prezentacije bit će Malvazija Istarska koja je s čak 95 bodova, jedina svježa malvazija s osvojenom zlatnom medaljom na ovogodišnjem „Decanteru“, najvećem i najutjecajnijem svjetskom natjecanju vina koje se održava u Londonu. Nagrađena Malvazija Istarska zaokruženo je i harmonično vino zelenkasto-žute boje, kristalno bistra, s mirisom cvijeta bagrema i voćnim notama jabuke, šljive i marelice. Balansirana, umjerene mineralnosti, idealna uz ribu, plodove mora, bijelo meso i lagane sireve. Osim Malvazije Istarske gosti će iz bogatog opusa Rossi vinarije degustirati otmjeni Chardonnay, vibrantni ljetni Rose, Muškat Žuti i elegantnu crnu kupažu Moro. U obitelji Rossi vještina rada s lozom traje već pet generacija, a vino proizvode s velikom strašću od vlastitog grožđa uz moto „Za život vrijedan življenja“.

„Sukladno motu obitelji Rossi ovu večer prožet će vrhunsko vino, divan ambijent i fini zalogajčići uz pogled na more i jedrilice! Na vama je samo da stignete u dobrom društvu. Cijena degustacije po osobi iznosi 25 eura te je osiguran besplatan parking u ACI Marini“, pozivaju organizatori.

Zbog ograničenog broja mjesta obavezne su rezervacije. Rezervirati možete na Instagram profilu @wine.shopprovista te na broj: 098 198 8663.

Više sa portala poduckun.net ...