Za razvoj vatrogasnog poligona Šapjane osigurano više od 660 tisuća eura

Autor: Nikola Cvjetović 18.03.2023

Na poligonu Šapjane izgradio bi se vatrogasni toranj

Mladen Šćulac istaknuo je tok prilikom da će se u sklopu plana operativne provedbe posebnih mjera zaštite od požara zaposliti 60 sezonskih vatrogasaca, što je ujedno dugogodišnja praksa na području županije.

Šapjane - Govoreći o planu razvoja civilne zaštite, ukupno je osigurano 661.000,00 eura, među ostalim, za razvoj vatrogasnog poligona Šapjane s izgradnjom vatrogasnog tornja, zajedničku vježbu svih operativnih snaga na području Šapjana, vježbu specijalističke postrojbe za spašavanja iz ruševina, edukativnu vježbu i obuku snaga Crvenog križa te obuku i opremanje ostalih sastavnica civilne zaštite.

Mladen Šćulac, načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ-a i zapovjednik Vatrogasne zajednice PGŽ, istaknuo je tok prilikom da će se u sklopu plana operativne provedbe posebnih mjera zaštite od požara zaposliti 60 sezonskih vatrogasaca, što je ujedno dugogodišnja praksa na području županije. Naglasio je da JVP Grada Rijeke, najstarija vatrogasna postrojba u Hrvatskoj, ove godine obilježava 160. obljetnicu, a proslava je zakazana za početak svibnja. Na novinarsko pitanje, pojasnio je da je vatrogasni toranj trenutno u izgradnji, a bitan je za uvježbavanje operativnih snaga u stvarnim uvjetima na visini. Rok dovršetka predviđen je tijekom 2023. godine.

Više sa portala poduckun.net ...