Zagađenje u Medveji i Mošćeničkoj Dragi: Crne mrlje na plaži i u moru, tko je kriv?

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 14.11.2022

Zagadjenje_plaza_medveja_mazut

“Krivac je svima jasan samo se nadležni prave blesavi, a to je Termoelektrana Urinj. Zagađen je kompletni obalni pojas od Kostrene do Pule", izjavio je Bojan Kurelić iz Akcije mladih

Mošćenička Draga – Zagađena obala i more noćna su mora za svaku zemlju koja ima sreće da ima izlaz na to veliko slano prostranstvo. Iako se često ponosimo kvalitetom i čistoćom mora ovdje na Kvarneru, čini se kako ćemo morati ipak malo bolje otvoriti oči. Jedan naš čitatelj poslao nam je naime fotografije plaže u Medveji na kojoj su vidljive crne mrlje, za koje tvrdi da ih ima i u Mošćeničkoj Dragi.

“Jučer prilikom ribolova u Medveji na plaži sam naletio na dosta zagađenu plažu od mazuta/katrana/nafte... Kasnije kad sam došao u Mošćeničku Dragu, po plaži nije bilo toliko puno, ali je zato bilo u moru na nekoliko mjesta dosta toga, obavješten je centar 112 o tome, te su danas vjerojatno bili provjeriti to iz kapetanije. Također sinoć su se još javili ljudi iz Lovrana i okolice Rabca o istim zagađenjima”, napisao je.

Zagađenje je prisutno, ali krivac još nije službeno adresiran. Bojan Kurelić iz Akcije mladih prilično je siguran da zna tko stoji iza ove ekološke katastrofe.

“Krivac je svima jasan samo se nadležni prave blesavi, a to je Termoelektrana Urinj. Zagađen je kompletni obalni pojas od Kostrene do Pule. Sve plaže na Liburniji od Opatije, Lovrana, Medveje do Mošćeničke drage, kao i obala u Rabcu i Ližnjanu. Odgovorni za ovo megasranje moraju odgovarati i prekršajno i kazneno jer se ovako nešto ne smije ponoviti. Uzrok ovog onečišćenja je čisti nemar odgovornih u HEP-u”, poručio je Bojan Kurelić iz Akcije mladih putem Facebooka.

Više sa portala poduckun.net ...