Započeo Hrvatski kongres estetske medicine u Opatiji

Autor: Marina Pauletić 14.06.2024

Na kongresu sudjeluje šest znanstvenih organizacija.

Opatija - Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić sudjelovala je na otvaranju Hrvatskog kongresa estetske medicine koji se po peti puta održava u Opatiji. Tim je povodom naglasila važnost Opatije kao destinacije kongresnog, ali i zdravstvenog turizma te značaj kongresa u svrhu brendiranja Opatije kao destinacije zdravlja.

Hrvatski kongres estetske medicine održava se od 14. do 16. lipnja u Hotelu Royal u Opatiji. Pod nazivom „Estetska medicina: prošlost, sadašnjost i budućnost“ okuplja međunarodno priznate stručnjake koji će predstaviti najrecentnija istraživanja i saznanja u brojnim područjima estetske medicine.

Na kongresu sudjeluje šest znanstvenih organizacija te stručnjaci iz čak 13 zemalja svijeta. Naglasak je stavljen na prevenciju i usporavanje starenja te estetsku medicinu, ne samo u službi ljepote, već postizanja psiho-fizičkog blagostanja.

U organizaciji Hrvatske udruge estetske medicine, skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, Primorsko-goranske županije, Turističkih zajednica Kvarnera i Opatije te Hrvatske turističke zajednice.

Više sa portala poduckun.net ...