Završna predstava polaznika dramske radionice za djecu „No drama ljama" u opatijskom Centru Gervais

Autor: Nikola Cvjetović 23.02.2024

Djeca u dobi od 7 do 13 godina samostalno su osmislila predstavu koju će ove nedjelje predstaviti publici

Opatija - Vrijeme školskih praznika u opatijskom Gervaisu ponovno je u znaku drame!
Dramska radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta „No drama ljama“ u organizaciji ustanove Festival Opatija, a pod vodstvom mentorice Petre Radin, organizirana je na način da djeca samostalno osmisle osnovne dramske elemente kazališne predstave, od pokreta i glasa, preko radnje i scenarija, do kostima i rekvizita, te tako osmišljenu predstavu izvedu javno, pred publikom, u velikoj dvorani Centra Gervais.

Ovaj put polaznici su za temu predstave odabrali „odrastanje“, najljepše i istodobno veoma izazovno razdoblje kako za djecu, tako i za njihove roditelje. Ukoliko se pitate kako se vaša djeca nose sa svim promjenama koje se događaju u njihovom tijelu (i oko njega!), dođite i pogledajte u iskrenoj, emotivnoj i nadasve humorističnoj priči koju su pripremili ove nedjelje, 25. veljače s početkom u 11 sati u Centru Gervais u Opatiji.

„Ove dramske radionice dio su programa za djecu koji ih kao aktivne sudionike uključuje u stvaralački proces umjetničkog sadržaja, za razliku od pasivnog gledanja predstave koja im je namijenjena. Htio bih istaknuti da je ove godine u radionici sudjelovalo petnaest polaznika od kojih većina radionicu pohađa po peti put što je istovremeno pokazatelj kvalitete programa i činjenice da je Opatiji glumačka budućnost osigurana. Stoga pozivamo publiku da dođu podržati ove mlade kreativce u njihovim nastojanjima da kroz umjetnički izraz nama odraslima prenesu njima važne poruke, da iskažu svoju osobnost i naravno, usput se dobro zabave. Ulaz na predstavu je slobodan i svi su dobrodošli!“ rekao je ravnatelj Festivala Opatija, Ernie Gigante Dešković.

Više sa portala poduckun.net ...