Zelena čistka ove subote u Veprincu

Autor: Marina Pauletić 23.03.2023

Ove godine u sklopu Zelene čistke MO Veprinac-Učka ima i akciju potpisivanja peticije za „Spas povijesne šetnice Krasa“.

Veprinac - Ove subote, 25. ožujka s početkom u 9 sati ispred veprinačkog igrališta počinje još jedna Zelena čistka u organizaciji MO Veprinac-Učka, Kulturnog društva Leprinac i DVD Učka.

„U prošlogodišnjoj akciji prikupili smo nešto više od 22 tone svakakvog smeća, namještaja i sve ostalog što su neodgovorni građani bacili uz cestu i u naše šume. Kako je prije dvije godine bilo preko 30 tona nadamo se da će se trend „manje smeća“ nastaviti i ove godine jer bi to bio pokazatelj da se je naš trud isplatio. Pozivamo sve koji žele sudjelovati u akciji da dođu i pomognu nam očistiti Veprinac i Učku da nam bude ljepša bez smeća!“, poručili su organizatori.

Ove godine u sklopu Zelene čistke MO Veprinac-Učka ima i akciju potpisivanja peticije za „Spas povijesne šetnice Krasa“. Ta prekrasna šetnica koju su u skorije vrijeme imenovali Put Mljekarice, a ide od Opatije do Veprinca, izgrađena je početkom 1900. godine, a prije 30 godina prilikom izgradnje brze ceste za Tunel Učku ista je „presječena“. Godinama kasnije njen „nastavak“ je preusmjeren ispod zaseoka Kolavići na drugi put koji preko zaseoka Vasi ide za Veprinac i Stari grad. Kako je u tijeku građevinska dozvola za puni profil iste ceste (a svi pregovori s Bina Istrom kao investitorom su se iscrpili) ovo je još zadnji pokušaj da im probamo dokazati kako je ovo važna i povijesna šetnica kojoj bi trebalo vratiti izvornu trasu.

Peticiju se može potpisati dok traje Zelena Čistka 25. ožujka od 9 do 13 sati u centru Veprinca ispred igrališta.

Više sa portala poduckun.net ...