Ženska i Muška Klapa Kastav iz Lisabona se vraća s dva zlata i dva srebra!

Autor: Marina Pauletić 13.11.2023

Foto: Klapa Kastav

Kastavci su bili jedini predstavnici Hrvatske na ovom uglednom natjecanju.

Lisabon/Kastav – Ženska i Muška Klapa Kastav gostovala je u portugalskom gradu Lisabonu na Međunarodnom zborskom natjecanju „Lisbon sings 2023“, a kući se vraćaju s četiri medalje! Ženska je klapa osvojila dva zlata na nastupima u kategorijama Ženski zborovi i Folklor, dok je Muška klapa osvojila dva srebra u kategorijama Muški zborovi i Folklor. Kastavci su bili jedini predstavnici Hrvatske na ovom uglednom natjecanju.

Ženska klapa Kastav s veleposlanicom Republike Hrvatske u Portugalu, Anitom Tršić

Natjecanje je okupilo 35 zborova iz 16 zemalja: Brazila, Estonije, Hrvatske, Kine, Kostarike, Latvije, Litve, Mađarske, Norveške, Njemačke, Portugala, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Švedske, Velike Britanije i Zimbabvea.

Pored nastupa u natjecateljskoj konkurenciji, Muška klapa Kastav nastupila je na svečanom gala koncertu, dok je Ženska klapa Kastav nastupila na prijateljskom koncertu u Museo Nacional do Azulejo. Također, susreli su se s veleposlanicom Republike Hrvatske u Portugalu, Anitom Tršić koja je prisustvovala prvom natjecateljskom nastupu Ženske klape Kastav u kategoriji B2 održanom u petak, 10. studenog.

Više sa portala poduckun.net ...