Žetva medalja učenika Ugostiteljske škole Opatija u Splitu

Autor: Nikola Cvjetović 20.11.2023

Još jednom je potvrđeno da se rad, trud, timski duh, ljubav prema odabranom zanimanju i posvećenost itekako prepoznaju i nagrađuju, istakla je Sibila Roth, ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija nakon povratka s natjecanja u Splitu.

Opatija - Četiri zlatne medalje, dvije srebrne i osvojen pehar za prvo mjesto u timu, s najviše osvojenih bodova - rezultat je to Ugostiteljske škole Opatija na Grand Gourmetu, devetom festivalu i međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista i restorana koje se od 14. do 18. studenog održao u Splitu.

Učenici opatijske srednje škole su se natjecali u disciplini Chef's Table (postava stola za meni od 4 slijeda, pripremanje i posluživanje hrane s vinskom pratnjom) i ostvarili zavidne rezultate:
1. Team: Ana Omerović (zlatno odličje, mentorica prof. Aleksandra Miljević) i Ivan Škerjanec (srebrno odličje, mentor prof. Davor Capan)
2. Team: Dora Biruš (zlatno odličje , mentorica prof. Aleksandra Miljević) i Ema Puškarić (zlatno odličje, mentor prof. Davor Capan)
3. Team: Rea Matovina (zlatno odličje, mentorica prof. Aleksandra Miljević) i Dorotea Margan (srebrno odličje, mentorica prof. Ljiljana Mikinac)

- Izuzetno smo ponosni na naše učenike i njihove rezultate. Valja istaknuti i kako su naši učenici posebno nagrađeni za najbolji odnos prema gostu, za najbolji servis za stolom gosta, za najbolje toplo predjelo pripremljeno na cijelom festivalu. Još jednom je potvrđeno da se rad, trud, timski duh, ljubav prema odabranom zanimanju i posvećenost itekako prepoznaju i nagrađuju, istakla je Sibila Roth, ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija.

Više sa portala poduckun.net ...