Zimske radosti na opatijskom klizalištu „Ledena čarolija“ počinju ove subote

Autor: Marina Pauletić 30.11.2022

Klizalište se otvara ove subote tradicionalnim nastupom Klizačkog kluba „Medo“ iz Zagreba i njihovom „Veselom bajkom na ledu“.

Opatija - U organizaciji Festivala Opatija svakog prosinca, i tako već punih deset godina, Ljetna pozornica navlači svoje zimsko ruho i postaje „Ledena čarolija“, središnji dio Adventa u Opatiji - oaza veselih zimskih radosti s popularnim klizalištem, mirisnim gastro delicijama adventskih kućica i taktovima prigodnih pjesama bogatog glazbenog programa.

„Ledena čarolija“ bit će otvorena od subote, 3. prosinca 2022. do nedjelje, 8. siječnja 2023., što znači 37 dana neprekinutog blagdanskog raspoloženja uz klizalište, brojne koncerte, nikad veći broj adventskih kućica, dječji doček Nove i doček Nove uz klizalište. Pozivamo svih da nam se pridruže i zajedno s nama uživaju u bogatom adventskom programu kojeg smo pripremili“, naveo je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.
Radno vrijeme klizališta je od ponedjeljka do četvrtka, od 11 do 21 sat, petkom od 11 do 22 sata, subotom od 10 do 22 sata, te nedjeljom od 10 do 22 sata. Cijena za 45 minuta klizanja iznosi 30 kuna, neovisno unajmljuju li se klizaljke ili se koriste vlastite. Na led se ulazi svaki puni sat.

Otvorenje klizališta 3. prosinca

Svečano otvorenje 3. prosinca počinje u 17 sati tradicionalnim nastupom Klizačkog kluba „Medo“ iz Zagreba i njihovom „Veselom bajkom na ledu“, plesnom predstavom djeci omiljenih likova iz mašte. Publiku očekuje pregršt zabave uz spektakularne vještine klizača i klizačica koje krasi nevjerojatna hrabrost i gracioznost. Nakon predstave na ledu dio publike će vjerojatno htjeti navući klizaljke, a drugi dio plesne cipelice jer će na scenu stupiti Grooversi – osmeročlani bend nezaustavljive energije!

Bogat glazbeni program

Glazbeni program nastavit će se i sljedećeg dana, kao i svakog vikenda do kraja prosinca: petkom, subotom i nedjeljom od 19 sati uz klizalište će pjevati Kristina Blondes feat. Mario Šimunković, Blu:kanu, Duško Jeličić Dule, The Dudes, David Danijel, Nočni skok, Martina Majerle, Gearbox, Last Minute i Trio Asi.

Dječji doček Nove i Doček uz klizalište

Kulminacija zabavno-glazbenog programa na Ljetnoj pozornici je, očekivano, posljednjeg dana u godini, 31. prosinca. Dječji doček Nove godine na maloj Ljetnoj pozornici počinje od 11 sati, uz glazbu, ples i igre, kada će najmlađi u društvu kostimiranih animatora ispratiti Staru godinu.

Nezaboravni doček Nove godine uz klizalište od 22 sata priredit će Dellboysi čije će nas obrade popularnih hitova bezbrižne i vesele uvesti u 2023. godinu!

Adventski grad

Uz glazbeni program, Ljetna pozornica postaje i pravi adventski grad s brojnim kućicama na velikoj i maloj Ljetnoj pozornici čija će raznovrsna ponuda razveseliti i zadovoljiti sve one željne ukusnih delicija i prigodnog adventskog pića.

Škola klizanja

Za one koji žele naučiti osnove klizanja ili poboljšati postojeće vještine, organizirana je i škola klizanja pod vodstvom trenera Aleksandera Cara. Škola klizanja će se održavati tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak), u vremenu od 15 do 16 sati za početnike, a za napredne klizače od 16 do 17 sati. Za vrijeme škole klizanja, dozvoljeno je klizanje samo polaznicima škole. Cijena škole klizanja je 200 kuna za jednog, odnosno 150 kuna za dva polaznika iz istog kućanstva, a uključuje sedam sati poduke (60 min). Polaznici mogu odabrati između dva termina održavanja škole: prvi termin je od 5. do 19. prosinca 2022., a drugi termin od 21. prosinca 2022. do 6. siječnja 2023. Prijave za školu klizanja primaju se na klizalištu od ponedjeljka, 5. prosinca 2022. od 11 sati u kućici za prodaju ulaznica.

Detaljnije informacije o programima na Ljetnoj pozornici objavljene su na mrežnim stranicama Festivala Opatija i možete ih pronaći ovdje. r

Više sa portala poduckun.net ...