‘Obrt – put do uspjeha’ @ Permani

Foto - Robert Kalčić

Foto - Robert Kalčić

Permani – U petak i subotu, 07. i 08. svibnja, u domu Permani održat će se promocija i prezentacije obrtničkih zanimanja pod nazivom ”Obrt – put do uspjeha“.

Radi se o akciji koja će se održati treći puta zaredom s tendencijom da prijeđe u tradiciju održavanja svake godine u svibnju mjesecu – pred kraj školske godine kada se učenici osmih razreda osnovnih škola i odlučuju za svoje daljnje školovanje. Zamišljeno je da se ove godine umjesto okruglog stola održe obrtničke radionice po različitim strukama u suradnji s obrtničkim školama kako bi se učenicima osmih razreda osnovnih škola s područja Liburnije što zornije prikazala obrtnička zanimanja.

Na info – punktu izložbe bit će osigurano dovoljno promidžbenog materijala, vezano za obrtnička zanimanja, koji će biti dostupan svim posjetiteljima, a učenicima vjerojatno olakšati odabir zanimanja po završetku osnovne škole. Tijekom trajanja izložbe bit će putem video platna prikazivani programi obrtničkih škola i prikazi funkcioniranja obrtničkih radionica. Kvalitetnom animacijom doprinosi se da se što veći dio učenika opredijeli upravo za obrtnička zanimanja.

Po završetku izložbe u planu je tiskanje kataloga koji će poslužiti kao poveznica svih sudionika nakon izložbe, a naročito učenicima radi lakšeg ostvarivanja kontakata. Primorsko – goranska županije i lokalne jedinice s područja Liburnije putem potpore u realizaciji programa, povoljnih kreditnih linija za obrtnike, stipendiranja učenika za deficitarna obrtnička zanimanja, daju svoj značajan doprinos prosperitetu obrtništva u cjelini.

Radno vrijeme izložbe je od 10,00 – 19,00 sati.

Svečano obilježavanje otvorenja izložbe bit će u 12,00 sati, a tom prigodom će se spremati jota s brgujskim kapusom u velikoj padeli za 300 osoba. Ispred doma Permani bit će organiziran i sajam cvijeća.

Izvor: R-1.hr

Vezane vijesti:
VIDEO: Bačvarski zanat @ Kastav
Video: Stari zanati @ Kastav
Otvoren Kvarner Expo

error: Content is protected !!