[FOTO] Kvalitetan rad s mladima u TK Opatija donosi sve bolje sportske rezultate

Autor: Portal Poduckun 27.05.2024

Zahvaljujući neumornom radu trenera Denisa Kurilića i Ivora Eržišnika stasala nova generacija uspješnih opatijskih tenisača.

Opatija - Tenis je sport s dugom tradicijom u gradu Opatija. Prema dostupnoj arhivskoj građi, još davne 1900. održan je prvi teniski turnir. ITF veteranski turnir, u organizaciji TK Opatija, tako ove godine slavi 59. godišnjicu. Tijekom svih tih godina puno se je Opatijaca i žitelja okolnih mjesta na Liburniji bavilo tenisom i postizalo lijepe rezultate, a onda su mnogi tenisku trenersku karijeru nastavili u Njemačkoj i nekim drugim zemljama Europe. Ipak, u konačnici "si se opeta vrnu va Opatiju", ističu u opatijskom teniskom klubu.

Jakov Kramarić, Ivan Rogović, Natalie Pizzul i Angelina Pavinčić

Prije petnaest godina u klub se iz Njemačke vratio Denis Kurelić i tada je ponovno pokrenut ozbiljan rad s mladima.

- Do tada se nije previše ulagalo u rad s najmlađima. Gotovo da i nije bilo termina za njihove treninge. Dolaskom nove garniture u Klub, Denis je zamoljen da krene od nule i da organizira rad s djecom. Ubrzo nakon toga priključio je u rad i još jednog našeg člana koji je također kročio u trenerske vode, Ivora Eržišnika. Oformljena je škola tenisa, organizirane su dobne grupe i ozbiljno se prionulo radu. U tih petnaest godina i u našem gradskom sportskom okruženju počelo se voditi računa o najmlađim uzrastima u sportu. Značajna sredstva Grad i Sportski Savez Grada Opatija ulaže u rad s najmlađima u svim klubovima. Tenis klub Opatija, kao brojčano mali Klub i naša Škola tenisa staje uz bok najvećih hrvatskih gradova i klubova. Svih tih godina polučeni su lijepi sportski rezultati s djecom. I djeca iz našeg okruženja dolaze sami u Klub, znajući da je rad sa mladima kvalitetan, da se pomaže svakome u razvoju tko je i malo ambiciozan i spreman na odricanja i rad. No, kako je tenis pojedinačni sport naslonjen najvećim dijelom na novac, svaki sljedeći korak jako je teško učinit, a u velikom broju dobrih tenisača, ističu u TK Opatija.

Potvrda kvalitetnog rada s mladima stigla je i s posljednjeg Prvenstva Hrvatske do 14 godina gdje je Mia Brozina u paru došla do titule državne prvakinje, a odlični rezultati zabilježeni su i u konkurenciji do 12 godina, koje je održano u Daruvaru, a na kojem su nastupala naša 4 člana, dvije djevojke Natalie Pizzul i Angelina Pavinčić, te dvoje dječaka Ivan Rogović i Jakov Kramarić.

- Za naglasiti je da pravo nastupa na prvenstvima imaju najbolje rangirani na listi HTS - a, njih 20, dok za preostala do 32 mjesta, popunjava se kvalifikacijama s 32 takmičara i eventualne pozivnice Saveza. Angelina Pavinčić, kao 6. na listi i Natalie Pizzul kao 9., Jakov Kramarić tada 9., a sada 4. na rang listi, te Ivan Rogović 27. na listi, kroz kvalifikacije, ušli su u glavni turnir prvenstva. Jakov Kramarić u singlu izborio je finale i osvojio 2. mjesto. Do finala je pobijedio 2 bolje rangirana igrača koje nije nikad do sada pobijedio i ako je tek ulazna godina u kategoriji. Imat će i dogodine pravo igrati u toj konkurenciji. S tako lijepim rezultatima, Jakov si je otvorio vrata za ulazak u reprezentaciju do 12 godina. Bio je najveće iznenađenje turnira i ako smo to mi znali i čekali trenutak da se to dogodi. U parovima je igrao u polufinalu i osvojio 3. mjesto. Na žalost, u 1. kolu voljom ždrijeba, sastali su se Ivan i Jakov. Ali ulazak u glavnu skupinu velik je Ivanov uspjeh. Natali i Angelina u singlu nisu prošle 1. kolo, ali je Angelina u parovima bila u polufinalu, a Natalie u četvrtfinalu. I Natali i Angelina su među 10 najboljih u svojoj kategoriji. Ustrajnost, marljivost i redovan rad na treninzima Natalie, Angeline i Ivana eto daje rezultate. Sportaši su to koji uživaju u treninzima i radu na našim teniskim terenima. Lijepa postignuća i poticaj za dalje. Jakov je tim rezultatima pokazao da ima predispozicije, potencijal i kvalitetu, te da svojim radom i pristupom otvara si vrata za napredovanje. Sve to vrijeme jedno budno oko nas prati i gleda s vrha Učke i pazi na nas. To je legendarni Niki Pilić. On direktno i indirektno utječe na sve događaje u našemu klubu. Sretni smo ča ga imamo!, zaključili su u TK Opatija.

Miloš Vrenc / PodUčkun.net

Kvalitetan rad s mladima u TK Opatija donosi sve bolje sportske rezultate

Više sa portala poduckun.net ...