[FOTO] Ribarija uz dih maruna: Održan 14. Kup Mića Žajica

Autor: Portal Poduckun 25.10.2023

Nakon dva sata ribolova po lijepom vremenu ulovilo se i pustilo ukupno 252 primjeraka ribe, ukupne težine 6829 grama.

Lovran - U sklopu „Lovranske Marunade“ u nedjelju je na lovranskom mulu održano druženje škola ribolova i natjecanje njezinih polaznika pod nazivom – „14. Kup Mića Žajica“.

Nastupila su 22 mlada ribara do 12 godina starosti, polaznici škola ribolova iz klubova s našeg područja. Budući da je to susret škola ribolova, natjecateljima je dozvoljena minimalna pomoć roditelja, trenera ili pratilaca. Lovilo se sukladno pravilima „ulovi i pusti“ uz to da se bodovao svaki ulovljeni primjerak, do 12 cm dužine svaki primjerak 1 bod, preko 12 cm dužine svaki gram 1 bod.

Glavna sutkinja natjecanja bila je dvostruka svjetska prvakinja Marina Mavrinac Matulja, a njeni glavni pomoćnici bili su Marijan Štembergar, Josip Koprivnjak i Mihael Andrejević. Normalno , najmlađima su pomagali novi državni juniorski prvak Patrik Uhač i lovranski reprezentativci , braća Luko i Tonko Pavičević.

Nakon dva sata ribolova po lijepom vremenu ulovilo se i pustilo ukupno 252 primjeraka ribe, ukupne težine 6829 grama. Najveća ribu natjecanja ulovio je Dino Dobrila iz SRD „Luben“ Rijeka, lumbraka (lenicu) od 150 grama, za što je nagrađen posebnim peharom. Nakon obrade ulova po sektorima najbolji u pojedinačnoj konkurenciji bio je LUKA BABIĆ (10 godina) iz ŠRK „Preluk“ Matulji, koji je ulovio 16 riba ukupne težine 615 grama. Ostali rezultati :
2. FRAN GLAVAŠ MIŠĆENIĆ ŠRK „IČIĆI“ 2
3. MARIO VUKMANOVIĆ SRD „ZUBATAC“ LOVRAN 3
4. MARIN RUBINIĆ ŠRK „IČIĆI“ 1
5. VINCENT KALČIĆ ŠRK „PRELUK“ MATULJI …..

U momčadskoj konkurenciji predak je bio slijedeći :

1. ŠRK „PRELUK“ MATULJI - LUKA BABIĆ i VINCENT KALČIĆ
2. ŠRK „IČIĆI“ 2 - MANUEL VOZILA i FRAN GLAVAŠ MIŠĆENIĆ
3. SRD „LUBEN“ RIJEKA 1 - MATIJA DEVČIĆ i DINO DOBRILA
4. ŠRK „IČIĆI“ 1 - ENDI ŠKALAMERA i MARIN RUBINIĆ
5. SRD „ZUBATAC“ LOVRAN 3 - OLIVER BUKARICA i MARIO VUKMANOVIĆ ……

Svaki sudionik dobio je prigodnu majicu i priznanje za učešće, a najbolji su nagrađeni peharima, medaljama i poklon bonovima sponzora „Veliko Plavetnilo“. U prekrasnom ambijentu lovranske lučice domaćini su za sve sudionike i njihove pratioce pripremili roštilj i fine domaće kolače. Zahvaljujući vrijednom trudu domaćina, potporama Općine Lovran i Turističke zajednice Općine Lovran održalo se i uspješno organiziralo i ovogodišnje druženje škola ribolova.

Naši najmlađi ribari rastali su se u dobrom raspoloženju uz – Vidimo se i dogodine na „15. Kupu Mića Žajica“. Rogi ribaru !

Ivica Škec / PodUčkun.net

Ribarija uz dih maruna: Održan 14. Kup Mića Žajica

Više sa portala poduckun.net ...