Kraj utakmice: Rijeka izgubila od Varaždina

Autor: Marina Pauletić 11.05.2024

Foto: arhiva/ilustracija

U 65' minuti ponovno dvostruka zamjena kod Rijeke.

Rijeka/Varaždin – Rijeka je večeras doživjela poraz od Varaždina. U prvom su poluvremenu Varaždinci poveli 2:0, a Niko Janković uspio je u 45' minuti smanjiti razliku i pogoditi za 2:1.

Na početku drugoga poluvremena Sopić radi dvostruku zamjenu – umjesto Bogojevića i Petroviča na travnjaku su Pjaca i Fruk. U 47' minuti Čabraja je ubacio za Marića s lijeve strane, ali napadač Rijeke nije uspio glavom uputiti opasniji udarac. Lindon Selahi u 48' dobiva žuti karton. Dvije minute kasnije Mitrovski je pucao nakon ubačaja s lijeve strane, ali Labrović je kvalitetno intervenirao i zaustavio njegov udarac s 15-ak metara. Niko Galešić dobiva žuti karton u 53' minuti. Tri minute kasnije Pjaca je podvalio za Fruka koji se sjajno ubacio u kazneni prostor, ali „zapeo“ je u domaćem bloku. U 60' minuti Rijeka je imala inicijativu, no Varaždin je iz kontre poveo 3:1. Drožđek je primio dubinsku loptu, zaljuljao čuvare pa pogodio iza Labrovića. Rijeka je ponovno na dva razlike.

U 65' minuti ponovno dvostruka zamjena kod Rijeke, umjesto Marića i Selahija na travnjaku su Ivanović i Banda. U 74' minuti Rijeka ponovno ima inicijativu, ipak ne može probiti domaći blok. Pet minuta kasnije iz igre izlazi Veiga, na travnjaku je Grgić. Fruk puca sa 16 metara u 80' minuti, lopta na putu prema golu pogađa Ivanovića i odlazi tik uz vratnicu. U samoj završnici drugoga poluvremena Ivanović u 88' minuti pogađa za Rijeku, međutim gol se poništava – u gužvi nakon slobodnog udarca lopta je došla do Ivanovića koji je sa sedam, osam metara matirao Zeleniku. VAR provjera potvrdila je poništavanje pogotka. Igralo se šest minuta sudačke nadoknade.

Više sa portala poduckun.net ...