Marina Mavrinac Matulja iz SRD „Zubatac“ Lovran osvojila prva na međužupanijskom natjecanju na Korčuli

Autor: Portal Poduckun 25.09.2023

Momčad SRD „Zubatac“ Lovran, u sastavu Marina Mavrinac Matulja i Nataša Pavičević osvojila je 3. mjesto.

Prigradica/Lovran - Od petka do nedjelje u mjestu Prigradica na otoku Korčuli održano je međužupanijsko prvenstvo u sportskom ribolovu za kategoriju seniorki s obale. Lovilo se na stjenovitom obalnom pojasu ispod mjesta Prigradica , uvjeti vrlo zahtjevni, kako za natjecateljke tako i za organizatora i suce natjecanja. Drugi dan, u nedjelju, je zbog izuzetno lošeg vremena odgođen početak natjecanja za 2 i pol sata

Na ovom prvenstvu nastupilo je 40 najboljih seniorki u Hrvatskoj, a ovo natjecanje se smatra kao filter i priprema za predstojeće državno prvenstvo, koje će se održati u Šilu na otoku Krku.

Dvostruka svjetska prvakinja Marina Mavrinac Matulja dokazala je svoju vrhunsku kvalitetu i spremnost, pobijedila je u oba natjecateljska dana i sa dva negativna boda uvjerljivo osvojila prvo mjesto pojedinačno ispred Mirjane Pobor, ŠRK „Oslić“ Selce i trećeplasirane Ardene Bajlo, SRD „Zubatac“ Zadar. Marina je u dva dana ulovila i pustila ukupno 49 primjeraka ribe ukupne težine 1834 grama.

U momčadskoj konkurenciji najbolje su bile Estera Bajlo i Ardena Bajlo iz SRD „Zubatac“ Zadar , ispred Ane Vučetić i Željke Marković iz PŠRD „Stobreć“ Stobreć .

Momčad SRD „Zubatac“ Lovran, u sastavu Marina Mavrinac Matulja i Nataša Pavičević osvojila je 3. mjesto. Važno je napomenuti da je Lovranka Nataša ove godine po prvi puta krenula u službeni sustav natjecanja i osvojila na kraju vrlo dobro 21. mjesto.

Iz našeg kraja na ovom prvenstvu nastupile su i Sava Dešković, Renata Hlanuda i Elda Ćoza iz ŠRK „Ičići“ Ičići , te Julijana Rumora i Jadranka Stermečki Trelec iz SRK „Jadran“ Opatija.
Sezona natjecanja u sportskom ribolovu je u punom jeku, kalendar je popunjen, tako da se svaki vikend do mjeseca prosinca održavaju natjecanja za neku od kategorija.

U listopadu mjesecu naši reprezentativci u kategorijama juniora U16 i mlađih seniora U21 kreću na svjetsko prvenstvo u surf-castingu u Nizozemsku. Seniorke i seniori u istoj disciplini putuju u studenom u Italiju na svjetsko prvenstvo. Sljedeći tjedan započinje u našem Novigradu svjetsko prvenstvo za seniore iz brodice, a u studenom je u Irskoj svjetsko prvenstvo za kategoriju U21 iz brodice. Upravo je u tijeku svjetsko prvenstvo za najiskusnije sportske ribolovce, Masters +55, na plažama dalekog Meksika.

Poželimo svim našim sportašicama i sportašima u sportskom ribolovu puno uspjeha i jedni veli

Rogi ribaru !

Autor: Ivica Škec

Više sa portala poduckun.net ...