Marina Mavrinac Matulja u Tunisu brani titulu dvostruke svjetske prvakinje u sportskom ribolovu

Autor: Nikola Cvjetović 23.11.2022

Uz Marinu u Tunis su otputovali i Gregor Stermečki trener muške reprezentacije te Robert Stermečki trener ženske reprezentacije

Hammamet - Članica SRD „Zubatac“ Lovran Marina Mavrinac Matulja , državna reprezentativka i dvostruka svjetska prvakinja u kategoriji sportskog ribolova za seniorke štapom s obale , trenutno se nalazi na svjetskom prvenstvu u Tunisu, u mjestu Hammamet, prekrasnom turističkom odredištu na sjevernoj obali Tunisa.

Rogi ribaru...

Uz Marinu, boje hrvatske reprezentacije brane još Tea Sikirić, Ardena Bajlo, Estera Bajlo, Jagoda Razum i Ana Vučetić. Izbornik reprezentacije je Anton Vrbat, a trener Robert Stermečki.

Službeni dio ovog svjetskog prvenstva započeo je u nedjelju, 20. studenog, ceremonijom otvaranja prvenstva, a odmah u ponedjeljak slijedio je službeni trening. Natjecanja su započela u utorak i traju četiri dana, zaključno s petkom 25.11. U ovoj konkurenciji nastupa ukupno devet reprezentacija,

Uz svjetsko prvenstvo seniorki, istovremeno se odvija i svjetsko prvenstvo za seniore, na kojem nastupa ukupno 13 državnih reprezentacija. Boje hrvatske reprezentacije brane seniori Arsen Radinović, Alen Bilić, David Pinezić, Dubravko Pejdo, Nino Jukić i Denis Županec. Izbornik seniorske reprezentacije je Ljubo Blažević, a trener Gregor Stermečki.

Podsjetimo se da je naša Lovranka, Marina Mavrinac Matulja, ostvarila povijesni rezultat i postala svjetska prvakinja na dva svjetska prvenstva zaredom, 2019. godine u Južnoj Africi i 2021, godine u Francuskoj ( zbog COVID pandemije, nije održano svjetsko prvenstvo 2020. godine ).

Svi oni koje žele dnevno pratiti rezultate na ovom svjetskom prvenstvu, to mogu učiniti na službenim stranicama svjetske federacije za sportski ribolov na moru – FIPS-M.

Našoj Marini i svim ostalim hrvatskim natjecateljicama i natjecateljima poželimo puno uspjeha na ovom prvenstvu , pregršt medalja i odličnih rezultata i kao uvijek jedne ogromne - ROGI RIBARU !!!!

Više sa portala poduckun.net ...