Marina Mavrinac Matulja u Tunisu brani titulu dvostruke svjetske prvakinje u sportskom ribolovu

Autor: Nikola Cvjetović 23.11.2022

marina_mavrinac_matulja_tunis_svjetsko_prvenstvo_2022

Uz Marinu u Tunis su otputovali i Gregor Stermečki trener muške reprezentacije te Robert Stermečki trener ženske reprezentacije

Hammamet - Članica SRD „Zubatac“ Lovran Marina Mavrinac Matulja , državna reprezentativka i dvostruka svjetska prvakinja u kategoriji sportskog ribolova za seniorke štapom s obale , trenutno se nalazi na svjetskom prvenstvu u Tunisu, u mjestu Hammamet, prekrasnom turističkom odredištu na sjevernoj obali Tunisa.

marina_mavrinac_matulja Rogi ribaru...

Uz Marinu, boje hrvatske reprezentacije brane još Tea Sikirić, Ardena Bajlo, Estera Bajlo, Jagoda Razum i Ana Vučetić. Izbornik reprezentacije je Anton Vrbat, a trener Robert Stermečki.

Službeni dio ovog svjetskog prvenstva započeo je u nedjelju, 20. studenog, ceremonijom otvaranja prvenstva, a odmah u ponedjeljak slijedio je službeni trening. Natjecanja su započela u utorak i traju četiri dana, zaključno s petkom 25.11. U ovoj konkurenciji nastupa ukupno devet reprezentacija,

wp-content/uploads/2019/02/marina-mavrinac-matulja-svjetska-prvakinja-1.jpg

Uz svjetsko prvenstvo seniorki, istovremeno se odvija i svjetsko prvenstvo za seniore, na kojem nastupa ukupno 13 državnih reprezentacija. Boje hrvatske reprezentacije brane seniori Arsen Radinović, Alen Bilić, David Pinezić, Dubravko Pejdo, Nino Jukić i Denis Županec. Izbornik seniorske reprezentacije je Ljubo Blažević, a trener Gregor Stermečki.

Podsjetimo se da je naša Lovranka, Marina Mavrinac Matulja, ostvarila povijesni rezultat i postala svjetska prvakinja na dva svjetska prvenstva zaredom, 2019. godine u Južnoj Africi i 2021, godine u Francuskoj ( zbog COVID pandemije, nije održano svjetsko prvenstvo 2020. godine ).

wp-content/uploads/2021/09/marina-mavrinac-matulja-docek-lovran.jpg

Svi oni koje žele dnevno pratiti rezultate na ovom svjetskom prvenstvu, to mogu učiniti na službenim stranicama svjetske federacije za sportski ribolov na moru – FIPS-M.

Našoj Marini i svim ostalim hrvatskim natjecateljicama i natjecateljima poželimo puno uspjeha na ovom prvenstvu , pregršt medalja i odličnih rezultata i kao uvijek jedne ogromne - ROGI RIBARU !!!!

Više sa portala poduckun.net ...