[SPORTSKI RIBOLOV] Ekipni viceprvci Petar Pobar i Luko Pavičević dočekani u Ičićima

Autor: Nikola Cvjetović 22.10.2023

Srebrom su se okitili i izbornik Luka Bučević te ribolovci - član ŠRK Ičići Petar Pobar, član SRD Zubatac Luko Pavičević te uz njih i član riječke "Kantride" Antonijo Gršković.

Lovran - Hrvatska juniorska reprezentacija na nedavno održanom SP u sportskom ribolovu u Domburgu postala je viceprvak svijeta, a u navedenoj šesteročlanoj ekipi sakriveno je nekoliko liburnijskih "dragulja". Naime, srebrom su se okitili izbornik Luka Bučević te ribolovci - član ŠRK Ičići Petar Pobar, član SRD Zubatac Luko Pavičević te uz njih i član riječke "Kantride" Antonijo Gršković. Petar Pobar bio je i najbolji naš natjecatelj u pojedinačnom dijelu i zauzeo 6. mjesto, a zahvaljujući ovim iznimnim rezultatima organiziran im je svečani doček u klubu u Ičićima.

- Uvjeti su bili teški, jedna posve drukčija vrsta ribolova u odnosu na onaj koji prakticiramo na našoj obali. Mi lovimo na stijenama, lovimo blizu, lovimo malu ribu, a gore se baca daleko van, love se ribe koje ovdje praktički nema - najčešće morski psi, listovi, pišmoji, što je kod nas nemoguće s obale uhvatiti. Zbog rezultata kojeg smo postigli mnogi nam se dive jer znaju da ovdje treniramo u potpuno drugim uvjetima. Važno je reći i da je ova prva ekipna medalja nakon deset godina. Petar je bio do zadnjeg dana u borbi za medalju, a s ovim šestim mjestom i ekipnim srebrom izborio je plasman za Irsku sljedeće godine, rekao je Bučević.

Lovranci i Ičićani dočekali viceprvake svijeta

Više sa portala poduckun.net ...