[VIDEO] Seniori: Doviđenja Opatijo bajna, doći ćemo ponovno

Autor: Portal Poduckun 23.07.2024

Foto: arhiva

Reprezentacija je jutros u Opatiji održala posljednji trening.

Opatija - Hrvatska muška seniorska reprezentacija završila je drugu fazu priprema za Olimpijske igare u Parizu. U Opatiji bajnoj, naši rukometaši boravili su 12 dana s jednim kraćim prekidom od dan i pol kada su putovali u Francusku na prijateljski susret s domaćinom Igara. Ukupno su imali 10 treninga u dvorani Marino Cvetković i ako je suditi prema dojmu, spremi su za najveće svjetsko natjecanje.

Opatijski dani bili su vrlo naporni. Sve do posljednja dva dana radilo se paralelno na tjelesnoj spremi, ali i na rukometnoj igri. Pravo na popust nije imao nitko. Pa čak ni kapetan Domagoj Duvnjak koji je osjetio manje probleme sa svojim mišićem, ali uz pojačanu terapiju naših fizioterapeuta Željka Kercela i Josipa Režića, kapetan je odrađivao posebne treninge njemu prilagođene. Zadnjih dana smanjen je intenzitet tjelesne pripreme i radilo se na onim finim detaljima igre koju izbornik želi da momčad ima u Parizu.

Opatija je bila sjajan domaćin. I teško je naći prave riječi kojima bismo zahvalili našim domaćinima u dvorani koja je praktički 24 sata bila na raspolaganju reprezentaciji. Što tek reći za hotela Ambasador i njegovo osoblje? Najkraće i najjednostavnije, naklon do poda i jedno veliko HVALA! Doći ćemo ponovno, to je sasvim izvjesno.

Izbornik Dagur Sigurdsson odaje zadovoljstvo odrađenim poslom, energijom, a posebno strasti s kojom su odrađivani treninzi. Sezona je za mnoge bila izuzetno dugačka i naporna. Zato je svaki trening bio pažljivo planiran, a napori dozirani. I činjenica da se su imali samo jednu manju ozljedu potvrđuje da je kompletan posao odrađen maksimalno ozbiljno i odgovorno.

Zadnjih nekoliko dana intenzivno su odrađivane video analize. Najprije su Stručni stožer i igrači razgovarali o dobrim i lošim dionicama u dva prijateljska susreta, od kojih je jedan dobiven uvjerljivo (Egipat 36:29), a drugi izgubljen također dosta uvjerljivo (Francuska 26:31). Nakon toga, na red su došli naši suparnici na Olimpijskim igrama. Posebna pozornost dakako, posvećena je prvom protivniku, a to je Japan. Izbornik ih sjajno poznaje, jer je više od šest godina bio na njihovoj klupi, i ne sumnjamo da će pronaći igru za reprezentaciju koja nas je jako namučila u posljednjem srazu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Inače, reprezentacija je jutros u Opatiji održala posljednji trening, i nakon ručka, otišla na kraći predah te će oko 17.00 sati krenuti put Zagreba. Tu će se zadržati jako kratko. U utorak ujutro u Kutiji šibica će odraditi posljednji trening prije puta u Francusku. U srijedu ujutro Hrvatska odlazi na svoje šeste Olimpijske igre. I bez obzira što to mnogi znaju, još jedanput vrijedi podsjetiti da imamo dva zlata i jednu broncu s tih natjecanja. Bilo bi sjajno da se kolekcija odličja uveća u Parizu.

Za kraj samo informacija o našim nastupima u Skupini A. Prvi susret igramo protiv Japana 27. srpnja u 14.00 sati. Dva dana kasnije čeka nas Slovenija u 11.00 sati. U tom istom terminu 31. srpnja igramo s Njemačkom. Nakon toga slijedi Švedska 2.m kolovoza u 14.00 sati. Na kraju nam ostaje susret protiv Španjolske koji se igra 4. kolovoza u 21.00 sat. Četiri najbolje reprezentacija iz obje skupine stječu pravo nastupa u četvrtfinalu. A ono se kao i utakmice polufinala i one za medalju igraju u Lilleu.

Izvor: Hrvatski rukometni savez

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...