Viliam Prodan i Marko Stiperski (AK Opatija Motorsport) ostvarili svoj cilj na WRC Croatia Rallyju

Autor: Nikola Cvjetović 23.04.2024

Sedmo mjesto u WRC3 kategoriji i 28. mjesto u ukupnom poretku u konkurenciji od sedamdesetak posada, rezultat je koji još nitko od hrvatskih posada do sad na ovom natjecanju nije ostvario.

Zagreb - Ovogodišnji svjetski rally spektakl WRC Croatia Rally okončan je u nedjelju posljednjim brzincem održanim u Kumrovcu. Na njemu su kao hrvatski predstavnici sudjelovali višestruki državni prvak Viliam Prodan i njegov suvozač Marko Stiperski ( AK Opatija Motorsport ).

Nakon dva mjeseca priprema i sedam uzbudljivih dana na kojima su prošli brojne brzince, ističu da su ostvarili svoj cilj, a to je ući u top 30 ukupno i top 10 u WRC3 kategoriji.

- Od prvog do zadnjeg brzinca nametnuli smo zaista jak tempo i odvozili bez greške. Kao što sam i prije natjecanja rekao da vjerujem kako će konstantno dobri nastupi i dobra priprema donijeti na ovoj utrci odličan rezultat i ostvaren cilj, to se i ostvarilo, ističe Prodan.

Sedmo mjesto u WRC3 kategoriji i 28. mjesto u ukupnom poretku u konkurenciji od sedamdesetak posada, rezultat je koji još nitko od hrvatskih posada do sad na ovom natjecanju nije ostvario. Koji brzinci su ih usporili, a koji donijeli prednost komentirao nam je Prodan.

- Rezimirao bi brzince kao one na kojima smo izgubili minutažu, a to su Ravna gora gdje smo probušili gumu te drugi dan kad smo za drugi brzinac stavljali kišne gume, a kiše nije na kraju bilo, tako da smo tu izgubili vrijeme. Brzince Jaškovo, Vinski vrh i Pećurkovo brdo izdvojio bi kao odlične te bi generalno pohvalio organizatore na vrhunski odrađenom poslu, zaključio je Prodan.

Više sa portala poduckun.net ...