Završena svjetska prvenstva u sportskom ribolovu, Hrvatska se vraća s dvije ekipne i jednom pojedinačnom titulom

Autor: Portal Poduckun 11.11.2023

Na plažama Sicilije između gradova Catanije i Messine danas je službeno počelo svjetsko prvenstvo u godine sportskom ribolovu u disciplini surf-casting za kategorije seniorki i seniora.

Crosshaven/Messina/Lovran - U četvrtak su sa svojim trećim, zadnjim ribolovom svoj nastup na svjetskom prvenstvu u Crosshavenu u Irskoj završili mlađi seniori do 21 godine u kategoriji iz brodice. Nakon tri teška i naporna dana, najbolje plasirani hrvatski ribolovac bio je Milan Rukavina na četvrtom mjestu, dok je naša reprezentacija u sastavu Milan Rukavina (4. mjesto ) , Luka Karabatić (10.) , Vito Ferara ( 14. ), Luka Hajdaraj (27.), Teo Hajdaraj i Tomas Lukarić , osvojila odlično 3. mjesto – brončanu medalju. Izbornik je bio Dilan Mileta , a njegov pomoćnik Robert Stermečki.

Prvaci svijeta za ovu godinu su mladi reprezentativci Italije, dok su drugo mjesto osvojili sportski ribolovci iz Slovenije. U pojedinačnoj konkurenciji prvak svijeta je postao Talijan Andrea Costa, drugo mjesto Slovenac Martin Fras, a treći ponovno Talijan, Andrea Trezza.

Seniorke i seniori lovili su četiri dana na plažama Sicilije i završili sa svojim službenim natjecanjima u petak. Taj dan je bio daleko najslabiji dan po broju ulovljenih riba, tako da je više od četvrtine natjecateljki na kraju završilo bez ulova. Bez obzira na to, naše su seniorke ostvarile odličan momčadski rezultat i na kraju prvenstva završile na drugom mjestu, dok je naša Zadranka, Estera Bajlo u pojedinačnoj konkurenciji osvojila srebrnu medalju, odnosno drugo mjesto na svijetu. Podsjećamo da su za hrvatsku reprezentaciju nastupile Estera Bajlo (2. mjesto), Ana Vučetić (5.), Ardena Bajlo (15.), Jagoda Razum (16.) i Marina Mavrinac Matulja ( 17.). Izbornik ove reprezentacije bio je Siniša Budisavljević i trenerica Ivana Budisavljević.

Pojedinačna prvakinja svijeta je Talijanka Valentina Risalvato, dok je treća završila također Talijanka Martina di Stefano. Momčad domaćina , Italije postala je i momčadski prvak svijeta za 2023. godinu.

Kod natjecanja u muškoj konkurenciji, seniora, nastupio je najveći broj natjecatelja, njih čak 120 u 22 državne reprezentacije. Naši dečki su bili jako vrijedni, dali su sve od sebe, ali konkurencija je ovoj kategoriji bila izuzetno jaka, tako da smo na kraju osvojili 8. mjesto momčadski, a naš najbolje plasirani pojedinac bio je Zadranin Dubravko Pejdo na 5. mjestu. Imali smo ček u petak i pobjednika dana , Davida Pinezića. Za reprezentaciju Hrvatske nastupili su Dubravko Pejdo ( 5. mjesto), David Pinezić (25.) , Arsen Radinović (30.), Alen Bilić (48.) , Nino Jukić i Denis Županec.

Prvak svijeta je postao Nizozemac Frank Peene, drugi je Talijan Filippo Malvagna dok je treće mjesto osvojio Portugalac Miguel Guimaraes.

Kod reprezentacija seniora poredak je bio slijedeći – 1. Nizozemska , 2. Portugal i 3. Italija.

Čestitamo svim našim reprezentativcima na ostvarenim rezultatima i osvojenim momčadskim medaljama. Posebno velike čestitke novoj viceprvakinji svijeta, našoj Esteri Bajlo na osvojenom srebru.

Bravooooooooo Hrvatska !!!

Rogi ribaru !

Autor: Ivica Škec

Više sa portala poduckun.net ...