Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Kad revijalne vijesti nadjačaju one političke, kad se svakog tjedna svira na desetak različitih lokacija, kada fotogalerije dominiraju naslovnicom, kad se počne pisati o višku ili manjku turista – sve je to pouzdan znak da nam stiže ljeto.

Pa evo jednog predljetnog tjednog retrovizora, nekako oboružanog pozitivom za kraj svibnja i u iščekivanju toplog lipnja.

– Harmonika

Otići ću napit ću se da mi srce nađe malo mira.
Da za moju dušu noćas svira –
La armonica Triestina…
(Elio Pisak)

Sviralo se ovog tjedna ”uzduž i poprijeko”, no dvije su svirke izazvale poprilično pozornosti – prva je bila premijerni nastup novoosnovane ”supergrupe” Dellboys koja je okupila glazbenike uglavnom s brdovitih dijelova Opatijske rivijere, dala im rockerske instrumente u ruke, dodala harmoniku i falseto i stvorila preduvjete za odličnu rock’n’roll zabavu. Druga svirka je bila u Permanima pred nevjerojatno mnogo ljudi, a imala je gotovo sve što su imali Dellboysi – i harmonike, i falseta, ali ipak je to rezultiralo s nešto manje rocka…

– Istranic

Kad naš brod tone, tone, a zvona zvone
Na jarbolima stojimo mi…
(Novi fosili)

Turistička priča tjedna, ma vjerojatno i mjeseca, jest potapanje broda Vis kraj istarske obale, a nitko je nije snimio tako upečatljivo kao naš suradnik Oliver Kurti. Pogledajte još jednom i dozvolite si da budete oduševljeni.

– Svašta nešto

Da shvate…
Još uvijek pozitivnih stvari ima.
(Elemental)

Svašta nešto još događalo se prethodnih dana: Luka Dančulović i Doris Vlah, trenutačno najpopularniji kulinarski duo (ne samo) na Kvarneru nije uspio osvojiti titulu najboljih amaterskih kuhara u showu ”3,2,1 kuhaj!”, Memorijalni centar u Lipi dobio je novi i zanimljivi postav koji svjedoči o povijesti ovog kraja, a Caffe bar Wald nije uspio zainteresirati zakupce usprkos niskoj najamnini i velikoj fluktuaciji turista

.
Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

6 years ago

Tjedni retrovizor

10 years ago

Tjedni retrovizor

4 years ago
error: Content is protected !!