Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

U potrazi za novim ljetnim hitom, predlažemo legendarne roze točke. Vidi pod trećom temom. A usput pročitaj i prve dvije.

– Doktorica

Doctor, doctor, can you tell
What will make poor Sheila well?
(Dječja)

Posljednjih godina često se događa politizacija gradskih nagrada i priznanja, osobito onih za životno djelo. I to ne samo u Opatiji, već i u drugim susjednim jedinicama, što zapravo derogira samu nagradu i njenu vrijednost. Jer, nagrada za životno djelo trebala bi biti takva da joj nitko ne može ništa zamjeriti – ako se ne mogu svi (ili barem uvjerljiva većina, jer nikad ne možeš zadovoljiti baš svih) složiti da je nečiji doprinos vrijedan takvog priznanja, onda ga ne treba niti dodijeliti.

Zato je iznimno važno da je ovogodišnju nagradu za životno djelo dobila dr. Vlašić, koja taj uvjet ne samo da ispunjava, nego ga i podiže na višu razinu za sve one koji iza nje budu slijedili. Potvrdili su to i komentari na našim stranicama, kao i brojne čestitke i poruke podrške upućene preko ove društvene mreže, ali još je više potvrdila činjenica da usprkos zaslugama, dr. Vlašić ”ne može” ići u mirovinu.

Ne puste je roditelji.

– Cirkus

I ran for the door, ringmasters shouted,
“All the fun of the Cirkus!”
(King Crimson)

Novi cirkus je u gradu. Treba doista biti posebna vrsta političara da ne shvatiš kakve negativne posljedice izaziva ovakav ”revolveraški obračun” usred grada i usred sezone.

Ma tko u njemu pobijedio, to je priča koja ne umire, i koja će se narednih dana, tjedana i mjeseci vraćati poput bumeranga u javnu raspravu. I to taman na vrijeme za nove izbore.

– Amfiteatar

If the guard would loose the lions,
I would surely die in bliss.
And the rain beats down on the amphitheatre.
(The Legendary Pink Dots)

Matuljska kultura proteklih godina dobila je stvarno brojne nove atraktivne sadržaje – od klupica uz cestu pred općinskom zgradom, preko krova dvorane do novog Amfiteatra dugačak je put

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

7 years ago

Tjedni retrovizor

5 years ago
error: Content is protected !!