Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Bio je ovo tjedan ispunjen događanjima, u svim rubrikama – od sporta preko kronike do novosti. Iako će se većina tema ovog Tjednog retrovizora, već po običaju, baviti onim događanjima svrstanim u potonju rubriku, bilo bi nepravedno ne spomenuti značajne stvari i u ostalim životnim sferama.

Primjerice, velik uspjeh Rolanda Vlahovića, humanitarnu trku doktora dentalne medicine ili velike ambicije grada na brege.

Dobrim vijestima pridružili su se i nogometaši Rijeke svojim uspjesima i učvršćenim prvim mjestom na tablici, a lijepo je znati i da je lovransko kino ponovo oživjelo, makar ne uz film.

A sada, na ono što je ostalo…

– Skalinada
Dear lady, can you hear the wind blow, and did you know
Your stairway lies on the whispering wind?
(Led Zeppelin)

Čini se da Ivo Dujmić ne planira nastaviti svoj aktualni posao opatijskog gradonačelnika raditi i u trećem mandatu, jer u suprotnom vjerojatno mu ne bi bila osobito mudra ideja testirati strpljenje građana na aferi koja je umnogome obilježila period što ga je proveo na vlasti.

Pritom, stavljajući na stranu sve ono što je u toj aferi izrečeno s obje strane, u napadačkim i obrambenim manevrima, uklanjajući iz diskursa sve velike i ”opasne” riječi, kad ogolimo stvar do kraja, valja odgovoriti na par pitanja.

Prvo pitanje jest – zašto je gradska vlast (ili gradska uprava) odlučila potrošiti 80 tisuća kuna na uređenje škalina koje su smatrali da ne pripadaju Gradu Opatiji, odnosno njenim građanima kao javno dobro?

A drugo pitanje jest – bi li Ivo Dujmić, da kojim slučajem nije gradonačelnik, mogao realno očekivati da se njegov ”zemljišno-pravni problem” riješi na identičan način?

– Otpadnici
Trash, won’t pick it up, take them lights away.
Trash, won’t pick it up, don’t take your life away.
(New York Dolls)

Smeti v Opatiju!

– Sreća
It’s gonna be a glorious day,
I feel my luck could change…
(Radiohead)

Kaže se da, ako policija nekoga dovoljno dugo prati u vožnji, prije ili kasnije naći će neki razlog da mu napiše kaznu. Ovoga, međutim, nije trebalo dugo pratiti

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

7 years ago

Tjedni retrovizor

2 years ago
error: Content is protected !!