Tjedni retrovizor

Odmah upozorenje: nakon par tjedana pauze, opet se vraćamo komentiranju postupaka političkih (anti)heroja. Pa ako vas zanima samo Pust, preskočite do zadnje teme.

– Bazen
What we’ve got here…
Is failure to communicate.
(Cool Hand Luke)

Zanimljiva situacija dogodila se prošlog tjedna, nakon što je Daniel Liber obavijestio javnost da sporazum koji je riječkim sportašima omogućavao da bez naknade koriste opatijske sportske objekte, a opatijskim riječke, više ne vrijedi. U panično napisanom reagiranju, koje nismo i nećemo objaviti jer ne demantira niti jednu riječ u prvotnom tekstu (ali ako vas baš zanima, možete ga naći na stranicama Grada Opatije) gradonačelnik Ivo Dujmić ne može se načuditi zbog čega se Liber prvo obratio medijima, a ne njemu.

Pa, prije svega, vjerojatno zato što medijima ljudi vjeruju više nego gradonačelniku. Nakon toga, očito je brže stvari rješavati putem medija. Jer u svojoj viziji komunikacije, Dujmić je zaključio kako bi klub prvo trebao javiti Sportskom savezu, koji bi onda trebao poslati službenu informaciju Gradu Opatiji, pa bi onda Grad Opatija tražio službeni stav od Grada Rijeke i dok bi se to sve ispregovaralo više pitanje korištenja bazena ne bi bilo bitno jer bi bilo ljeto i vaterpolo bi se moglo igrati na Voloskom. Doduše, u nekom drugom klubu, jer bi ovaj u međuvremenu bio ugašen.

A kako je ovako prošla stvar, objasnio je sam Dujmić. Točno vrijeme ne znamo, ali pretpostavljamo da je išlo nekako ovako: u 8 su pročitali tekst, u 8.15 su zvali Grad Rijeku, u 8.30 su shvatili da je sve što piše točno, u 9 su napisali reagiranje, a valjda su se nakon 9 posvetili traženju rješenja.

U svakom slučaju, ako nas Rijeka zajebe, gradit će Opatija svoj bazen. Čim završi stadion.

– Vatra
I can take you higher,
Oh oh oh, I’m on fire…
(Bruce Springsteen)

Lijepo je vidjeti da su vatrogasne službe spremne za intervenciju i hitnu evakuaciju iz sportske dvorane, no to je nešto u što, poznavajući dosadašnji rad naših „vatrenih dečki“, nismo imali razloga sumnjati. Ono što bi bilo zanimljivo vidjeti jest kako bi izgledao ulazak nekih drugih (interventnih?) službi u gradske prostore. Pa makar i za vježbu.

– Zvono
You can ring my bell, ring my bell…
(Ring my bell, ding-dong-ding)
(Anita Ward)

A za kraj – malo zvončara i živio Pust!

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

2 years ago

Tjedni retrovizor

7 years ago

Tjedni retrovizor

7 years ago
error: Content is protected !!