VIDEO: Uskoro nova epizoda Barufa @ Opatija

barufe_b_sm…u petak line-up predvode Exploited i Father, u subotu Macka B i TBF…
…pogledajte promotivni film ovogodišnjih barufa…

Opatija – Nekoliko desetaka bendova, osam godina održavanja, pet stejdževa, tri festivalska dana – jedna velika rock ‘n’ roll fešta… Stižu nam ‘’Barufe’’ koje ove godine dovode Exploited i još hrpu atraktivnih bendova, koji će se porazbacati po svim dijelovima Ljetne pozornice ovog vikenda, točnije – petka 27. i subote 28. svibnja.
Uvod u festival dan ranije dat će zanimljiva SF glazbena konvencija ‘’BarufeKON’’, na kojoj će nastupiti Tandemi prošlog sjećanja, Mario Furka i Štićenici, The Pontiacs i Onli Tu, a u isto vrijeme predstavit će se i znanstveno-fantastički festival ‘’Liburnicon’’.
U zadnjih par godina Barufe su stasale u punokrvni festival te postale nezaobilazna manifestacija u ponudi grada Opatije, štoviše postale su jedna određena ‘’pokretačka snaga’’ mladih te uvelike doprinijele razvoju civilnog sektora u Opatiji i široj okolici. Ove godine Barufe nose naziv; ‘’Epizoda VIII: Turistička Kolonija’’ što je naš komentar na zbivanja u gradu te određena satirična poruka koju želimo odaslati javnosti. Mišljenja smo da se Opatija kao grad sve više i više, iz godine u godinu pretvara u turističko središte nedostupno svojim građanima, odnosno pretvara u koloniju hotelskih i turističkih ‘’magnata’’ što nekada nije bio slučaj. Opatija je uvijek bila grad otvorena za sve aspekte društva i turizma, gdje su i građani i turisti zajedno krojili budućnost grada. Također Opatija ima i bogatu povijest grada kao grad muzičkih festivala, pa su eto Barufe naš doprinos takovoj tradiciji, kazali su organizatori festivala na nedavnom predstavljanju programa.
Naglasili su kako će na raspolaganju posjetiteljima biti više šankova za piće te ponuda jela (maneštre, rižoti, vegeterijanska hrana, sendvići, slastice, palačinke…), uz popularne cijene.
Headlinere u petak predvode ‘’Exploited’’ i ‘’Father’’, a u subotu ‘’TBF’’ i ‘’Macka B’’.
Potpuni raspored nastupa po pojedinim stejdževima potražite na ovom linku.
barufe_2011
OpatijskE BarufE 2011: EpizodA VIII: TurističkA KolonijA/SredištE

Ivan Mellor / Liburnija.net
Vezane vijesti:
VIDEO: Predstavljen ljetni program Festivala Opatija
Barufe se održavaju po planu @ Opatija
VIDEO: Spremna VIII. epizoda Barufa @ Opatija

error: Content is protected !!