Visoki upravni sud odlučio u korist Opatije – ukinuta obveza preuzimanja @ Opatija

Nakon tri godine, Upravni sud uvažio je žalbu jedinica lokalne samouprave na Hanfinu odluku kojom je utvrđena obveza objave ponude za preuzimanjem LRH teške 1,36 milijardi kuna.

Opatija – Na službenim stranicama HANFA-e objavljeno je priopćenje u kojem se navodi da je HANFA zaprimila odluku Visokog upravnog suda kojom se poništeno njeno rješenje od 4 lipnja 2009. godine kojim je utvrđena obveza objave ponude za preuzimanjem LRH liburnijskim jedinicama lokalne samouprave. Odlukom Upravnog suda da se prihvati žalba Opatije i susjeda, u kojoj se tvrdilo da su dionice izvorno stečene prilikom pretvorbe društva, otklonjena je opasnost stečaja grada i općina, koja je prijetila pune tri godine.

Istovremeno, Hanfa je donijela i rješenje o obustavi trgovanjem dionicama LRH na Zagrebačkoj burzi do ponedjeljka u 13 sati, kako ova objava ne bi imala utjecaj na poštenu burzovnu trgovinu, odnosno kako bi se investitorima dalo mogućnosti da se informiraju o presudi.

A presuda izvan snage stavlja i odluke Trgovačkog suda koje su išle u korist malih dioničara, te vraća Opatiji upravljačka prava nad LRH – time je, na neki način, završena pretvorbena priča duga 20 godina.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net