Dujmić: Preuzimam odgovornost za promjenu zone kod hotela Ambasadora koja je dovela do povećanja cijene parkiranja @ Opatija

…ilustracija…

Kurelić i Kirigin su uz stručnu pomoć pročelnika za komunalni sustav Miljenka Ujčića i direktora Opatije 21 Igora Štoka izradili svoj prijedlog Odluke koji je nakon toga jednoglasno izglasan u Gradskom vijeću – poručio je Ivo Dujmić.

Opatija – Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić reagirao je na jučerašnju tiskovnu konferenciju vijećničke većine na kojoj su najavljene mjere koje bi trebale olakšati parkirne uvjete u Opatiji i sniziti trošak parkiranja, osobito u zonama koje su označene najkritičnijima od strane građana.

U istom su istupu predstavnici većinske koalicije istaknuli gradonačelnika Dujmića kao odgovornu osobu za dio aktualnih uvjeta koji su naišli na najveće kritike građana, a u svojem odgovoru Dujmić je kazao kako je „većina u Gradskom vijeću prenijela ono što nije u potpunosti točno“.

– Moj izvorni prijedlog nije se bitno razlikovao od odluke koja je bila na snazi i po kojoj je dosadašnji privatni koncesionar upravljao parkiralištem u Gradu Opatiji, uz bitnu dopunu s kriterijima koji su dio obećanja Nezavisne liste Ivo Dujmić – uvođenje besplatnog prvog sata parkiranja za sve stanovnike Grada Opatije. U izvornom prijedlogu odluke koju sam predlagao, bilo je i zadržavanje istih parkirnih cijena, proširenje broja mogućih korisnika pretplatnih karata, smanjenje broja oznaka parkirnih zona, izjednačavanje režima naplate u Iki s režimom naplate u Ičićima, stavljanje u funkciju javnog parkirališta onih zona koje je Grad do sada iznajmljivao zakupcima (parkiralište kod ex Kvarner Expressa i kod hotela Bristol), izuzeće od naplate parkirališta ispod Thallassotherapie Opatija radi potrebe pacijenata, stavljanje pod naplatu parkirališta uz groblje Volosko te smanjenje dnevne karte sa 140 na 100 kuna, istaknuo je Dujmić.

Podsjetimo, prvotni prijedlog gradonačelnika Dujmića upućen je na javno savjetovanje krajem siječnja, nakon čega se povela rasprava na društvenim mrežama, a predstavnici većine odlučili su preuzeti ovlast gradonačelnika o odlučivanju o parkirališnim uvjetima u gradu.

– Nakon provedene četiri javne tribine i javne rasprave u trajanju od dvadeset dana, sadašnju Odluku o parkiranju „prekrojili“ su oni koji danas nisu spremni preuzeti odgovornost i ljudski reći da su pogriješili. Kurelić i Kirigin su uz stručnu pomoć pročelnika za komunalni sustav Miljenka Ujčića i direktora Opatije 21 Igora Štoka izradili svoj prijedlog Odluke koji je nakon toga jednoglasno izglasan u Gradskom vijeću. Nezavisnoj listi Ivo Dujmić koja u Gradskom vijeću ima šest članova sugerirao sam da prihvati takav prijedlog, te smo nakon toga svi zajedno, predstavnička većina u Gradskom vijeću i ja kao gradonačelnik zajednički istupili u medijima i prezentirali odluku koja je i usvojena na Gradskom vijeću, naveo je Dujmić.

Ipak, potvrdio je u svom dopisu kako je upravo njegov prijedlog sadržavao odredbu koja je građanima bila najspornija, a to je povećanje cijene parkiranja kraj plaže Tomaševac, odnosno na parkiralištu kod Ambasadora, premještanjem tog parkinga iz prve u nultu zonu.

– Osobno sam prisustvovao na dva sastanka izrade odluke kada sam jasno istaknuo da ću podržati sve odluke koje predstavnička većina u Gradskom vijeću predloži uz uvjet da se u Odluku ugradi besplatni sat za Opatijce, jer sam uvjerenja da je to najbolji doprinos ove odluke na standard naših građana. Preuzimam odgovornost za promjenu zone parkiranja kod hotela Ambasadora koja je dovela do povećanja cijene parkiranja, ali motiv je bio osigurati više mjesta za korisnike povlaštenih karata koji žive u tom dijelu Grada. U mojem prijedlogu prije svega sam se vodio optimiziranjem parkirnog sustava te prvenstveno interesima naših građana i nikada to nisam dovodio u vezu s opstojnošću Opatije 21, jer da sam želio „nahraniti“ Opatiju 21 nikada ne bih predložio i uvjetovao besplatni sat za Opatijce, zaključio je Dujmić.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!