Draga di Lovrana: Savršenstvo ''od mora do zelenila''

gastro_smLovranska Draga – Odmaknuti se od gradske vreve i buke, u današnje je vrijeme tako potrebno. Stajati na vrhu grebena ponad Kvarnera, koji se spušta kroz umirujuće zelenilo šume i završava na razini razigranih morskih valova. Složit ćete se, savršen trenutak u vremenu.
Smješten na udaljenosti od tek osam kilometara od pitoresknog Lovrana, na mekim, zelenim padinama planine Učke, hotel Draga di Lovrana ne samo što nudi odmak od svakodnevice, već je i odredište gastro zaljubljenika koji u savršenom spoju mora i šume žele osjetiti neke nove i drugačije okuse.
d_di_l_logo
Tom izazovu odlično odgovara poznati chef restorana Zdravko Tomšić, stvarajući savršene gastro kreacije, sljubljujući učkarsku skutu sa škampima, savršenim istarskim maslinovim uljima ili pak ribom besprijekorne kvalitete koja svakodnevno stiže u restoran iz vlastitih ribarskih brodica.
Ponuda restorana je dvojaka. Tu je klasičan ”à la carte” menu ili pak ”slow food”, a prepustiti se možete i kombinaciji jednog i drugog, te mesa ili ribe.
Kroz menije će Vas voditi nenametljivo i stručno osoblje, spojivši nezaboravan gastro doživljaj s onim enološkim kroz kvalitetnu vinsku kartu.

Bruschetta s kozicama i kozjim sirom u buzari od vongola

Bruschetta s kozicama i kozjim sirom u buzari od vongola


”Trenutno smo napravili mali odmak od ”slow fooda”, prešli smo više na ”klasični restoran”. To znači, friške sezonske namirnice, evo možemo se pohvaliti da imamo i vlastite ribarske brodove.
Tako da riba direktno iz mora dopremamo u naš restoran”, rekla nam je gospođa Nikolac iz restorana Draga di Lovrana.
Kako jelo uvijek pamtimo po završnoj priči, i to onoj slatkoj, ne zaboravimo spomenuti i deserte. Smjele kombinacije čokolade, soli i maslinovog ulja, ili pak nježnih priča poput parfait jogurta sa šumskim voćem, ravnodušnim neće ostaviti ni najzahtjevnije gurmane.
Škampi marinirani u limunovu soku na podlozi od ovčje skute

Škampi marinirani u limunovu soku na podlozi od ovčje skute


I na kraju, ukoliko tražite odmak, Draga di Lovrana će Vam ga ponuditi u svakom smislu.
Savršena kombinacija arhitekture, toplog, ugodnog i opuštajućeg interijera, ili pak zaklonjene terase s pogledom na Kvarner zasigurno će biti i razlogom za ponovni dolazak.
”Kad smo uređivali restoran htjeli smo da uredimo restoran na način da se gosti u njemu osjećaju kao u vlastitoj kući ili kod svojih prijatelja.
Kad gosti dođu u naš restoran da se osjećaju ugodno, da ostanu i prepuste se svim užicima”, zaključila je gospođa Nikolac.
restoran_draga_di_l
”Kućno ribarstvo restoranu Draga di Lovrana osigurava zaista najbolju riblju ponudu u okolici (i šire). Kad bih mogao odabrati mjesto na kojem bih pojeo posljednje škampe života vjerojatno bih i pješke propješačio tih osam i pol kilometara od Lovrana”. – Gastro blog
Info:
Hotel – Restoran
Draga di Lovrana
Lovranska Draga 1, Lovran
Tel: +385 51 294 166
.
Nikola Cvjetović
Vezane vijesti
Rivijera Opatija Gastro – destinacija vrhunske gastronomije
Kukuriku: Pioniri slow fooda
Veliko gastro priznanje za Le Mandrać

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net