Flego: U drugom ću mandatu zaštititi hrvatske proizvode premium kategorijom!

Autor: Nikola Cvjetović 24.05.2024

Darijo Vasilić, predsjednik PGS-a i gradonačelnik grada Krka, uvodno je istaknuo da je na ovim izborima „važno prepoznati na listi pojedince koji svojim radom donose najviše našoj regiji, ali i lokalnoj zajednici u kojoj živimo“.

Krk – U Gradu Krku održana je konferencija za medije najsnažnije centrističko liberalne liste za predstojeće europske izbore 9. lipnja, Fair play liste 9. Darijo Vasilić, predsjednik PGS-a i gradonačelnik grada Krka, uvodno je istaknuo da je na ovim izborima „važno prepoznati na listi pojedince koji svojim radom donose najviše našoj regiji, ali i lokalnoj zajednici u kojoj živimo“.
- Europski parlament itekako ima direktnog utjecaja na kvalitetu naših života, a to Valter Flego i dokazuje. Svojim je ustrajnim radom u Briselu dokazao da jedan zastupnik može osigurati velike europske novce za konkretne projekte, izjavio je Vasilić.
Nositelj liste broj 9, kandidat broj 1 Valter Flego istaknuo je da je „Fair play lista 9 izbor za sve koji žele argumentiranu, realnu i pristojnu politiku, a ne svađe i uvrede“.

- Lista broj 9 je tim normalnih i pristojnih ljudi i u našem timu igraju samo najbolji. A ja želim kao i do sad biti glas Kvarnera, Liburnije i Istre u Briselu, nastaviti tamo gdje sam stao i završiti posao. Želim osigurati da u novom EU proračunu ponovno bude dovoljno europskih novaca za sve naše projekte, za razvoj otoka od Dubrovnika do Savudrije. Više je nego realan drugi most prema Krku, nakon usvajanja novog EU proračuna, te ulaganja u Zračnu luku Rijeka - njezina modernizacija i širenje. Bit će novaca i za ulaganje u Luku Rijeka, kao i za spajanje čvora Križišće-Žuta lokva te širenje ceste od Krčkog mosta do Krka na 4 trake. Pobrinut ću se da sve navedeno započne u mom drugom europskom mandatu, a završi se kroz 8 do 10 godina.

Kandidatkinja broj 6 na Fair play listi 9 Ana Trošelj, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke i potpredsjednica PGS-a je naglasila da je prateći Valterov rad u proteklom mandatu shvatila način funkcioniranja Europskog parlamenta.

- U EU parlamentu je puno veća uloga odbora nego u našem Saboru i predstavničkim tijelima jedinica lokalne samouprave. Malo je tu mjesta za političare "opće prakse", a zastupnici se kroz rad u odborima fokusiraju na točno određena pitanja. Tako je Valter putem svog Odbora za promet ostvario svoj po meni najveći uspjeh u mandatu. Valter je uspio izlobirati da Hrvatska ima pristup fondu za prometne projekte od ukupno 26 milijardi eura, istaknula je Trošelj te dodala:

- Ja sam po struci pravnica, a radim kao odvjetnica, stoga bih odabrala biti članom Odbora za pravna pitanja ili Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove. Jednako tako, kao odvjetnici bliska mi je i važna zaštita prava građana i temeljnih sloboda. Upravo zato mi je čast biti kandidat na ovoj liberalnoj, uključivoj i fair play listi, koju predvodi Flego.
Tijekom boravka u Gradu Krku, Vasilić, Trošelj i Flego posjetili su i Kuću Krčkog pršuta, a povod je proglašenje Krčkog pršuta najboljim u Hrvatskoj na Desetim danima hrvatskog pršuta ovoga travnja u Zagrebu. Flego je čestitao osvajaču nagrade najboljeg pršuta u Hrvatskoj:

- Krčki je pršut najbolji hrvatski pršut, a uz to je i prvi hrvatski proizvod koji je dobio oznaku zaštićenog zemljopisnog podrijetla, odnosno prvi hrvatski proizvod čiji je naziv registriran i zaštićen na zajedničkom EU tržištu. To je velika stvar i ja od srca čestitam njegovom proizvođaču Vjekoslavu Žužiću. Zbog ovakvih nam proizvođača treba nova EU premium oznaka kvalitete i ja neću odustati dok premium proizvodi ne budu ponosno stajali na policama supermarketa. Kvaliteta je naša forca! To je priča koju planiram završiti u drugom mandatu, zaključio je Flego.
Europarlamentarac Flego je danas bio i na Cresu, s lokalnim stanovništvom i predstavnicima lokalne Zajednice Talijana, među kojima je bio i predsjednik Daniele Surdić.

Više sa portala poduckun.net ...