Žičara Radeševo 2 na Platku u pogonu!

Autor: Marina Pauletić 25.01.2024

Foto: arhiva

Radeševo 2 službeno je u pogonu.

Platak - Žičara Radeševo 2 napokon je u pogonu, priopćili su na službenoj Facebook stranici Platka.

„Stigao je i taj povijesni dan i taj papir! Dan započinjemo baš onako kako smo već danima i mjesecima priželjkivali. Prvo ovogodišnje i to dnevno - noćno skijanje Radeševom 1 kreće s novom žičarom RADEŠEVO 2!“, poručili su s Platka te najavili noćno skijanje.

„Iako je prigoda koja itekako zaslužuje feštu, trenutno je sve što želimo pustiti novu žičaru u rad i gledati ju kako se vrti, a doći će vrijeme i kada ćemo feštati. Sada najprije idemo skijati!“, kazali su i pozvali skijaše da dođu na Platak.

Na zadovoljstvo mnogobrojnih skijaša i ljubitelja Platka od danas je u funkciji nova žičara Radeševo 2. Povijesni je to dan za Platak na kojem je od izgradnje zadnje žičare prošlo više od 40 godina. Radi se o četverosedežnici, vrijednoj približno 4,8 milijuna eura, najvećoj investiciji u povijesti skijališta koju je u potpunosti financirala Primorsko-goranska županija putem Goranskog sportskog centra.

Nova žičara dugačka je 800 metara, ima 114 stolaca, od kojih je dio opremljen nosačima za bicikle. Ukupna visinska razlika koja se savladava od donje do gornje stanice iznosi 244 metra, dok je duljina trase žičare oko 870 metara.

Kroz zadnjih 15 godina Primorsko-goranska županija u infrastrukturu i različite sadržaje na Platku uložila je oko 13,5 milijuna eura. Najveći dio odnosi se na krupne infrastrukturne zahvate, uređenje ceste, izgradnju parkirališta te akumulacijskog jezera sa sustavom zasnježenja, ali i na ostale cjelogodišnje sadržaje (trim staza, tubing, dječja igrališta, boćalište, roštilji i piknik zone, disk golf, odbojka na pijesku i dr.).

Danas je Regionalni sportsko-rekreacijski i turistički centar Platak prepoznat i van granica županije te je odlično posjećen tijekom cijele godine zahvaljujući brojnim sadržajima za djecu, izletnike, rekreativce i skijaše.

Čavjanska kronika / Torpedo.media

Više sa portala poduckun.net ...