Adriatic Expo - najveći događaj posvećen nekretninama i investicijama u Hrvatskoj i regiji

Autor: Marina Pauletić 22.04.2024

Foto: arhiva

Adriatic Expo će pokazati i dobre primjere odgovornog upravljanja destinacijom koji su temelj za razvoj održivog turizma.

Opatija - U četvrtak, 25. i petak, 26. travnja, u Opatiji se održava Adriatic Expo, vodeći događaj specijaliziran prema tržištu nekretnina u Hrvatskoj i široj regiji. Kroz izložbeni i konferencijski dio, Adriatic Expo je namijenjen svima koji kupuju ili prodaju nekretninu, žele kapitalu dati novu vrijednost i vidjeti nove trendove. U sklopu konferencijskog dijela će se predstaviti i neki od najvažnijih investicijskih projekata koji će oblikovati budućnost turizma na Jadranu.

U svojem trećem izdanju Adriatic Expo kreće korak dalje, i još snažnije povezuje tržište nekretnina, investicija i turizma te postaje platforma za prezentaciju novih projekata i mjesto susreta ključnih dionika ovog tržišta.

Adriatic Expo se i ove godine sastoji od izložbenog dijela na kojem se predstavljaju vodeće agencije, developeri, investitori, projekti lokalne samouprave, kao i konferencijskog dijela koji će se održati tijekom oba dana sajma.

- Cilj nam je predstaviti nekoliko velikih projekata koji su trenutno u realizaciji, kroz kompletniju sliku o tome što će ti projekti donijeti lokalnim zajednicama, no i kako će promijeniti turizam. To su u prvom redu velike hotelske investicije koje i u manje sredine poput Opatije ili Cresa dovode globalne hotelske brendove, te projekti koji mijenjaju lice grada, poput riječke Kantride. Puno će riječi biti i o prostornom planiranju i održivoj budućnosti, dok će drugi dan biti posvećen poslovanju agencija za nekretnine, najavio je direktor Adriatic Expa, Adriano Požarić.

Osim hotelskih projekata koji će pozitivno utjecati na razvoj gradova, Adriatic Expo će pokazati i dobre primjere odgovornog upravljanja destinacijom koji su temelj za razvoj održivog turizma i suživota turista i lokalnog stanovništva, a osim riječke Kantride, biti će predstavljen i novi resort Zelena Punta na otoku Ugljanu, marina Diamond Zadar te Petram Resort & Residences u Savudriji. Kakvi se projekti realiziraju u susjednoj Bosni i Hercegovini demonstrirat će stambeno-poslovni kompleks na olimpijskoj planini Trebević kraj Sarajeva.

- Adriatic Expo će na jednom mjestu okupiti sve one koji su vezani uz nekretnine, građevinsku industriju, developerske projekte. To je prilika za poduzetnike no i privatne osobe koje kupuju ili prodaju nekretnine, planiraju ulaganja i širenje turističke ponude i konkretnije ih zanimaju veliki investicijski projekti, da ovdje stvore kvalitetne kontakte i podlogu za odluke o budućim investicijama, a velik je dio programe vezan i za same agencije za nekretnine, rekao je Adriano Požarić.

U drugom dijelu konferencije, petak, 26. travnja naglasak će tako biti na aktualnim trendovima na tržištu nekretnina, a teme će se baviti novim tehnologijama u građenju te cijenama građevinskih radova. Tu je i tema koja se fokusira na promjene u načinu poslovanja agencija - od reseta na tržištu do činjenice da danas i same agencije postaju investitori i developeri, a zaključne teme će obuhvatiti umjetnu inteligenciju, kao alat koji je sve prisutniji i u ovim poslovnim nišama.

Na izložbenom dijelu predstaviti će se više od 30 izlagača, i to vodeće hrvatske agencije za nekretnine, gradovi, konzultantske kompanije, arhitektonski uredi te građevinske tvrtke.

Adriatic Expo se u četvrtak, 25. travnja održava od 10 do 18 sati, i petak 26. travnja od 10 do 16 sati, a za ulaznice se mogu kupiti na stranici adriaticexpo.com.

O Adriatic Expo


Organizator eventa Adriatic Expo je tvrtka Info Lab Mediji, koja u svojem portfoliu ima nekoliko značajnih projekata. Izdavač je časopisa Turizam info, vodećeg hrvatskog medija za profesionalce u turizmu koji u kontinuitetu izlazi od 2003. godine, te organizator B2B sajmova za sektor turizma i hotelijerstva.

Više sa portala poduckun.net ...