Adventska čarolija u Mošćeničkoj Dragi

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 24.11.2022

U ponedjeljak, 26. prosinca posjetitelje će razveseliti Božićni koncert u Crkvi Sv. Andrije Apostola na kojem nastupaju Dječji zbor „Draške črešnjice“ PŠ E. Kumičića, Crkveni zbor Sv. Jurja iz Brseča, VS Mareta Mošćenička Draga, VS Umole Pićan i Coffee Shop Acoustic.

Mošćenička Draga – I ove je godine Općina Mošćenička Draga najčarobniji dio godine odlučila popratiti prigodnim programom, koji uključuje kulturu i zabavu, te u kojem će podjednako uživati sve generacije. Adventska čarolija u Mošćeničkoj Dragi započinje u subotu, 3. prosinca u 18 sati kada je zakazano svečano otvaranje Adventa uz paljenje adventskih svjećica, te zabavu uz Dellboys Band. U utorak, 6. prosinca u 18 sati za najmlađe će biti organiziran Doček Sv. Nikole, dok će za one nešto starije u petak, 9. prosinca od 20 sati biti organizirano adventsko druženje uz bend Josipijensis. Dva dana kasnije, u nedjelju od 14 sati na rasporedu je druženje uz Coffee Shop Acoustic, dok će u petak, 16. prosinca od 20h uz najljepše božićne hitove publiku zabaviti Martina Majerle. U subotu, 17. prosinca od 19 sati u Dvorani općinske zgrade (Barba Rike 5a), u organizaciji Zajednice Talijana Općine Mošćenička Draga bit će održano predstavljanje knjiga i poetska večer u kojoj sudjeluju Giacomo Scotti, Anna Volpe i Riccardo Staraj.

Zabava se u nedjelju 18. prosinca seli u Mošćenice gdje će od 12 sati bit organizirano adventsko druženje uz Kantriderse, dok će u petak, 23. prosinca od 20 sati u Mošćeničkoj Dragi za posjetitelje zasvirati Riccardo & Mauro Staraj unplugged. Badnjak će se proslaviti uz prigodan program koji započinje već u podne, a od 19 sati zasvirat će Dellboys Band. Istog dana u Brseču u 20 sati održat će se Sv. Misa u crkvi Sv. Jurja. U 22 sata u Mošćenicama očekuje se nastup Josipa Butorca i Mladena Žmaka u Crkvi Sv. Andrije Apostola uz Sv. Misu od 23 sata. Misa je na rasporedu i na sam Božić u Brseču u 9 sati, u Mošćenicama u 11 sati, te u Mošćeničkoj Dragi u 17 sati.

U ponedjeljak, 26. prosinca posjetitelje će razveseliti Božićni koncert u Crkvi Sv. Andrije Apostola na kojem nastupaju Dječji zbor „Draške črešnjice“ PŠ E. Kumičića, Crkveni zbor Sv. Jurja iz Brseča, VS Mareta Mošćenička Draga, VS Umole Pićan i Coffee Shop Acoustic. Adventsko druženje se nastavlja 30. prosinca u 20 sati uz band Josipijensis, dok je sljedeće večeri organiziran ispraćaj stare i doček nove 2023. godine. Prvog dana Nove godine u 12 sati adventska će događanja biti zaključena novogodišnjom zdravicom načelnika Općine Mošćenička Draga za građane i goste.

Više sa portala poduckun.net ...