Božićna štorija u Matuljima od 4. do 31. prosinca donosi bogat program

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 02.12.2022

Bozicna_storija-advent_Matulji

Krajem studenog u Matuljima je upaljena blagdanska rasvjeta kao nagovještaj najljepšeg razdoblja u godini. Nova božićna dekoracija ukrasila je i novu lokaciju za proslavu adventa – Šetalište Drage Gervaisa.

Matulji - Općina Matulji je u suradnji s udrugama s područja općine za prosinac pripremila bogat kulturno zabavni program. Krajem studenog u Matuljima je upaljena blagdanska rasvjeta kao nagovještaj najljepšeg razdoblja u godini. Nova božićna dekoracija ukrasila je i novu lokaciju za proslavu adventa – Šetalište Drage Gervaisa.

Na šetalištu je tako smještena i bajkovita kočija optočena lampicama koja će podsjetiti na davna vremena u kojima se ovim prijevoznim sredstvom putovalo od matuljskog štaciona. Kočija će poslužiti i kao najljepša kulisa za fotografiranje, ali i brojne nastupe koji će se na toj lokaciji održavati tijekom prosinca.
Kulturno zabavni program započinje 04. prosinca u školskoj dvorani s početkom u 19 sati zajedničkim Božićnim koncertom naziva „Božićna rapsodija“ u izvedbi KUD-a Učka Matulji, klape Skalin i MPZ Štorija Rukavac.

Povodom Svetog Nikole 06. prosinca za svu djecu koja polaze matuljski vrtić i njegove područne odjele Općina Matulji, u suradnji s Gradskim kazalištem lutaka Rijeka, organizira dvije izvedbe predstave „Palačinka mog života“ i druženje sa Sv. Nikolom.

Božićni bal Udruge umirovljenika i tradicionalno natjecanje u izradi orehnjače održat će u školskoj dvorani 11. prosinca u 19 sati, dok će se 18. prosinca u Crkvi Krista Kralja u Matuljima održati koncert muške i ženske klape Kastav s početkom u 19 sati.

U školskoj dvorani održat će se dvije priredbe i to 21. prosinca u 18:30 sati priredba učenika OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić“ Matulji naziva „Veseli Božić“ te 22. prosinca u 19 sati plesna produkcija Udruge Foliot naziva „Obojena zima“.

Na šetalištu program kreće od 18. prosinca kada nastupaju Kožne jakne u 20 sati. Dan kasnije na redu su KUD Učka i klapa Skalin u 18 sati te Trio Asi u 19 sati. U utorak 20. prosinca na redu je nastup KUD-a Lovor Lovran i MPZ Sempre Allegro Rijeka u 18 sati te orkestra Nike Polesa u 19 sati. U srijedu 21. prosinca nastupaju MPZ Štorija Rukavac i VS Mareta Mošćenička Draga u 18 sati te bend Kraineri u 19 sati. Dan kasnije stiže zbor Josip Kaplan u 18 sati i Trio Asi u 19 sati, a u petak uoči Badnjaka nastupa Luštrin iz Kostrene i VS Vinika – Goriška brda u 18 sati, a program završavaju Kožne jakne u 19 sati.

Na sam Badnjak održat će se druženje s građanima uz rižoto s plodovima mora koji će pripremati Udruženje obrtnika Opatija. U glazbenom dijelu programa nastupit će Trio Bajs, a program traje od 10 do 14 sati.

Program Božićne štorije upotpunit će i Udruga Foliot koja će od 13.-17. prosinca od 17-19 sati u Likovnoj poneštrici održavati kreativne radionice za najmlađe (izrada božićnih ukrasa, pisanje pisama Djedu Božićnjaku i izrada božićnih čestitki, likovna radionica „Zima na platnu“, pripovjedni kutak „Ususret Božiću“).
U Likovnoj poneštrici će se tijekom prosinca održati tri izložbe i to: izložba Likovne udruge Matulji 5.-12. prosinca, izložba „Likovna slagalica“ Udruge Foliot 12.-17. prosinca i izložba „Otisci vremena“ Udruge Interinova 27.-31. prosinca.

Bozicna_storija_2022_plakat
Više sa portala poduckun.net ...