[U OKU KAMERE] Butiga "Karmen" u Jušićima proslavila 30. rođendan

Autor: Nikola Cvjetović 24.10.2023

Vlasnica Karmen Štemberger uz pomoć supruga Gordana već tri desetljeća opskrbljuje s različitom robom taj viši matuljski kraj.

Jušići - Trgovina i točionica Karmen u srcu Jušića proslavila je 30. rođendan. Njezina gazdarica, vlasnica Karmen Štemberger uz pomoć supruga Gordana već tri desetljeća opskrbljuje s različitom robom taj viši matuljski kraj i zato kada žitelji Jušića moraju otići u market kupiti potrepštine ne kažu "gren va butigu" - oni kažu "gren pul Karmen".

- Danas je sve teže opstati. Lakše se živelo prej krize, do 2008. leta bilo je puno dela, nekako se sve rješavalo u hodu, a i mi smo bili mlaji. Pokle je prišla kriza, izgrađeni su veli trgovački centri tako da je sve teže opstat. Kada imate ovako neš svoje onda nimate života, morate temu bit posvećeni sto posto. Zato već sad razmišljamo o penziji. Muž je nedavno šal va penziju, a i ja planiran za leto-dve. Onda ćemo butigu zapret ili prostor dat va najam. U svakom slučaju zadovojni smo da smo zdurali oveh 30 let i da smo zaposlili nama dragi judi i odani radnici, rekla je Karmen Štemberger iz Jušića.

U butigi Karmen već 30 godina radi i Alenka Ružić, dvadeset i pet godina trgovina je i mjesto rada Renate Grgurić, a posljednih 5-6 godina na toj lokaciji rade i Silvija Ćiković i Ines Vučetić. Sve one zajedno zaslužne su za jednu dobru vibru koja se širi iz tog malog prostora u centru Jušića, u kojoj se prodavačicama još uvijek mještani dođu potužiti kada im je teško, ali i pohvaliti se kad postanu nonići, barbe, tete ili proslave neke značajne rođendane.

Takvih je lokacija sve manje, zato bi ovakva mjesta valjalo sačuvati bar na način da se ponekad umjesto u trgovački centar svrati "pul Karmen".

Više sa portala poduckun.net ...