Četrnaesta Istarska romantična večer

Autor: Nikola Cvjetović 11.08.2023

Prije koncerta, u crkvi sv. Antuna opata, tradicionalno će se održati sveta misa s početkom u 19.30 sati. Istarska romantična večer uz slobodan ulaz počinje u 20.30 sati.

Kršan - U ponedjeljak 14. kolovoza u čuvanom srednjovjekovnom kaštelu starog grada Kršana u organizaciji Turističke zajednice Općine Kršan održati će se po četrnaesti put Istarska romantična večer, pod umjetničkom palicom našeg akademskog glazbenika, skladatelja i idejnog začetnika Brune Krajcara.

Ove godine na pozornici pridružiti će mu se muška Klapa Kastav te mlada kršanska pjesnikinja Vanesa Aničić. Klapa Kastav osnovana je u lipnju 1992. godine i od tada neprekidno i predano radi na očuvanju hrvatske glazbene baštine. O njihovom dugogodišnjem uspješnom radu najbolje svjedoče brojne nagrade i priznanja u zemlji i inozemstvu.

Malo glazbe, pjesme, smijeha i suza bit će najbolji recept za ovu romantičnu večer. Odlična vina Vosilla iz Vozilići dati će završnu osjetilnu notu ovom događanju, a posjetitelji će se moći počastiti i craft pivom pivovare Labona.

Uoči svetkovine Velike Gospe, Kršan svake godine postane mjesto u kojem se okupljaju zaljubljenici u glazbu i pjesništvo, dolazeći iz raznih krajeva Istre i primorsko-goranske županije, te turisti koji borave na području općine. Drevni gradić pod noćnim nebom, uz svjetlosne kulise i zvukove klavira pod prstima maestra Krajcara uz neke od najljepših stihova otvara svoja vrata za sve one koji se žele prepustiti čarima romantike.

Prije koncerta, u crkvi sv. Antuna opata, tradicionalno će se održati sveta misa s početkom u 19.30 sati. Istarska romantična večer uz slobodan ulaz počinje u 20.30 sati.

Više sa portala poduckun.net ...