[FOTO] Glazbenom tribinom Opatija započela obilježavanje 100 godina Ive Robića

Autor: Kristina Tubić 28.01.2023

Izravni prijenos koncerta moći će se pratiti preko platforme TV Novinet, odnosno preko YouTube i Facebook platformi portala PodUckun.net, Torpedo Media i Novinet.TV

Opatija - 100 godina rođenja velikana hrvatske zabavne glazbe Ive Robića (28. 1. 1923.)Opatija obilježava danas. U foajeu Centra Gervais održana je panel rasprava „Ivo Robić – jučer, danas, sutra” na kojoj su o Ivi Robiću govorili povjesničar umjetnosti Theodor de Canziani i pjesnik, skladatelj, novinar i radijski voditelj Mario Mihaljević, a pridružili su im se i poznati kompozitor Andrej Baša te pjevač i autor mnogobrojnih projekata posvećenih Ivi Robiću David Danijel.

Ivo Robić obilježio je nekoliko desetljeća najuspješnijih glazbenih festivala na ovim prostorima, nastupao na terasama opatijskih hotela, osobito hotela Kvarner. Pjevao je na nekoliko svjetskih jezika, a s čuvenim hitom „Morgen“ izvedenim na njemačkom jeziku popeo se na 13. mjesto slavne Billboardove top ljestvice u SAD-u. Njegova „Serenada Opatiji“ postala je neslužbena gradska himna. Sa suprugom Martom živio je u Ičićima.

Večeras u 20 sati u Centru Gervais održat će se koncert „Ivi Robiću u spomen“. Autor koncepta koncerta i jedan od izvođača opatijski je glazbenik David Danijel, a uz njega će nastupiti i Zdenka Kovačiček, Radojka Šverko, Miro Ungar, plesači Plesne škole Dansel by Elio Bašan te gosti iznenađenja. Svi izvođači nastupit će uz pratnju sjajnog orkestra, a program će voditi Jelena Vitasović.

Izravni prijenos koncerta moći će se pratiti preko platforme TV Novinet, odnosno preko YouTube i Facebook platformi portala PodUckun.net, Torpedo Media i Novinet.

Više sa portala poduckun.net ...