[FOTO] Gužve nisu samo na prometnicama: Turisti okupirali trgove, ulice i plaže

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 23.07.2022

turisti__1_

Da bi tome bilo tako, pobrinule su se i vremenske prilike koje su trenutno baš onakve kakve srpnju i priliče – sunčane, suhe i s temperaturama koje već danima prelaze 30 stupnjeva Celzijevih.

Opatija – Gužve u parkovima, na ulicama, trgovima, plažama... Prizor i ne tako neuobičajen za drugu polovicu srpnja onih pretpandemijskih godina, a na koji se, čini se, opet moramo naviknuti.

I dok su oni koji od turizma i za turizam žive jedva dočekali, drugi se, doduše rjeđi, s nostalgijom prisjećaju polupraznih ulica i plaža, te mira koje takvo stanje donosi. U koju god da skupinu pripadali, realnost je ovakva kakva je, a ona donosi popriličan šušur sve većeg broja turista koji pune ulice i plaže, ali i restorane i suvenirnice naših turističkih središta.

turisti__2_

Da bi tome bilo tako, pobrinule su se i vremenske prilike koje su trenutno baš onakve kakve srpnju i priliče – sunčane, suhe i s temperaturama koje već danima prelaze 30 stupnjeva Celzijevih. Sudeći po prognozi, takve će i ostati još neko vrijeme, odnosno, kako se priča, moglo bi biti i toplije.

Ali i ako bude, nije važno. Ljeto je! Turizam se vratio na velika vrata, a oko naše kamere uhvatilo je djeliće atmosfere u Opatiji, Voloskom i Lovranu. Uživajte!

Turisti okupirali ulice, trgove i plaže @ Volosko, Opatija, Lovran