[FOTO] HoReCa Adria otvorila svoja vrata i okupila profesionalce u turizmu

Autor: Nikola Cvjetović 26.10.2023

Opatija je ponovno postala centar profesionalaca u turizmu, koji su se okupili na sajmu HoReCa Adria u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković. Sajam se održava od danas do subote, 28. listopada, a na njemu se predstavlja preko 90 izlagača iz Hrvatske i Europe, kao i brojni noviteti u segmentu opreme za hotele, kuće za odmor i restorane.

Opatija - Nakon što se turistička sezona značajno produžila, a dojmovi o potrebi podizanja kvalitete i investicijama su još uvijek svježi, Opatija je ponovno domaćin vodećeg sajma namijenjenog opremanju turističkih objekata. Deveto izdanje sajma HoReCa Adria otvoreno je danas i trajat će do subote, 28. listopada u Sportskoj dvorani Marino Cvetković i okupilo je 90 izlagača koji su predstavili više od 350 brendova te izložili preko 2.000 proizvoda.


Izlagački program sajma HoReCa Adria osim profesionalne hotelske i ugostiteljske opreme, obuhvaća sitan inventar i potrošni materijal, namještaj za unutarnje i vanjske prostore, dekore i uređenje, tende, zaštitu od sunca, sredstva i alate za održavanje čistoće i higijene, kao i rezervacijske sustave te tehnološka rješenja usmjerena na optimizaciju procesa poslovanja u turizmu. Ukratko, sve ono potrebno za opremanje ili renovaciju hotelske sobe, restorana ili kuhinje, uređenje interijera apartmana ili kuće za odmor.


- Ove godine poseban naglasak sajma je na inovacijama i premijerama. HoReCa Adria se održava nakon nekih od vodećih svjetskih sajmova ove vrste, pa će tako i naši izlagači upravo u Opatiji premijerno prikazati najnovije tehnologije, opremu i uređaje. Prilika je to za sve hotelijere, ugostitelje i vlasnike kuća za odmor da uživo pogledaju nove proizvode te smjer u kojem se razvijaju tehnologije, i da sukladno tome odluče o investicijama za novu sezonu, rekao je uoči otvaranja direktor sajma Adriano Požarić.


Neki od najvažnijih noviteta koji su predstavljeni u Opatiji vezani su uz nove tehnologije. Talijanski lider u termičkoj opremi Unox predstavlja Cheftop-X, konvekcijsku pećnicu nove generacije koja nudi napredne tehnološke mogućnosti, poput glasovne kontrole, optičkog senzora i umjetne inteligencije za prepoznavanje hrane... Takvih inovacija ima još pa organizatori pozivaju zainteresirane da posjete ovo događanje.


Sajam je danas, 26. i petak, 27. listopada otvoren od 10 do 18 sati, a u subotu, 28. listopada od 10 do 16 sati. Ulaz na sajam je besplatan uz registraciju za poslovni posjet.


Organizator sajma HoReCa Adria
Sajam je projekt časopisa Turizam info, pokrenut s ciljem da na jednom mjestu poveže dobavljače iz sektora turizma s hotelijerima, vlasnicima kuća za odmor, restoraterima, ugostiteljima i svima ostalima koji se bave turizmom, a koji će na sajmu moći vidjeti nove trendove i tehnologije te razmijeniti iskustva. Organiziran je uz pokroviteljstvo i uz podršku Grada Opatije, Turističke zajednice Grada Opatije i Turističke zajednice Kvarnera.

U Opatiji otvoren sajam HORECA

Više sa portala poduckun.net ...