[FOTO] Hrvatski "bijeli tjedan" usprkos školi

Autor: Nikola Cvjetović 11.01.2024

Skijati je jeftinije u prvom tjednu siječnja ili hrvatskom "bijelom" tjednu nego u veljači kada su uvedeni novi školski, skijaški praznici.

Opatija - Hrvatski skijaši, a među njima i Primorci, od blagdana Sveta tri kralja masovno su pohodili talijanska, slovenska, austrijska, francuska skijališta... Nije ih u tome spriječila ni nastava u školskim klupama. Razlozi su posve jasni. Skijati je jeftinije u prvom tjednu siječnja ili hrvatskom "bijelom" tjednu nego u veljači kada su uvedeni novi školski, skijaški praznici. Naime, u veljači skijaške praznike ima i veliki dio europskih zemalja, a s većom potražnjom u destinacijama skaču i cijene. Takve cijene malotko si u Hrvatskoj može priuštiti pa tako većina njih i dalje prakticira odlazak na skijanje u prvom tjednu siječnja.

Hrvatski ravnatelji škola u vikendu prije završetka prvog polugodišta stoga su imali pune ruke posla. Sve izostanke učenika dulje od pet dana, ravnatelj mora odobriti pa je pisanih korespondencija na relaciji roditelj učenika-ravnatelj bilo pregršt.

Zbog čega se mijenjao kalendar školskih praznika, nikome nije previše jasno. Čini se kako bi većini roditelja i djece više odgovaralo da božićno-novogodišnji blagdani ponovno traju tri tjedna i obuhvaćaju hrvatski skijaški tjedan, od ovog trenutno aktualnog kalendara školskih praznika u kojem je skijanje školaraca zakazano u veljači.

Kako je u siječnju na skijalištima u Italiji pogledajte u našoj fotogaleriji...

Više sa portala poduckun.net ...