[FOTO] Liburnijski DVD-i održali vatrogasnu vježbu u Šapjanama

Autor: Marina Pauletić 03.12.2023

U vježbi je sudjelovalo dvadesetak vatrogasaca.

Šapjane - Subotnje jutro liburnijski vatrogasci iskoristili su za vatrogasnu vježbu na županijskom vatrogasnom poligonu u Šapjanama. U vježbi je sudjelovalo dvadesetak vatrogasaca iz DVD-a Opatija, DVD-a Lovran, DVD-a „Sisol“ Mošćenička Draga, DVD-a Učka i DVD-a „Kras“ Šapjane podijeljenih na više radnih točaka.

Vježbe su izvedene pod mentorskim vodstvom djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Opatija, a scenariji vježbi prvenstveno su se odnosili na gašenje strukturnih požara: gašenje zapaljenog ulja u kuhinji, gašenje početnih požara razlivenih tekućina, ulazak u zapaljeni objekt te kretanje kroz opožareni prostor. Svim polaznicima je demonstrirana i tzv. „kućica za lutke“ na kojoj je realno prikazana situacija koja se pojavljuje u požarima zatvorenih prostora.

Osim toga, pred vatrogascima se našao i zadatak ispumpavanja vode iz raznih prostora, koji je tijekom proteklog ljeta uslijed vremenskih nepogoda bio itekako aktualan, a jučerašnje kišne vremenske prilike kompletirale su stvarni prizor kod ove vrste intervencija.

Ovakva uvježbavanja se provode više puta godišnje kako bi liburnijski vatrogasci, kako oni dobrovoljni, tako i oni profesionalni, uvijek bili u mogućnosti pravovremeno i na odgovarajući način intervenirati na bilo koji poziv u pomoć.

Više pogledajte u našoj foto galeriji.

Liburnijski DVD-i održali vatrogasnu vježbu u Šapjanama

Više sa portala poduckun.net ...