[FOTO] Matuljske patronažne sestre preuzele dekice namijenjene mladim majkama i prvorotkinjama

Autor: Nikola Cvjetović 27.03.2022

Kroz projekt je izrađena dekica koja je namijenjena mladim majkama i prvorotkinjama prema kriterijima projekta. Osim što ima svrhu omatanja i utopljavanja bebe, dekica kroz ilustracije pokazuje elemente kontrole za pravilan razvoj djeteta do 6 mjeseci života.

Opatija - Gradsko društvo Crvenog križa Opatija u suradnji s matuljskim timom Patronažne zdravstvene zaštite i njege u kući DZ PGŽ sudjelovali su u projektu "Priča o zmajčeku" kojega provodi Laboratorij inovativnih ideja iz Čakovca uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Kroz projekt je izrađena dekica koja je namijenjena mladim majkama i prvorotkinjama prema kriterijima projekta. Osim što ima svrhu omatanja i utopljavanja bebe, dekica kroz ilustracije pokazuje elemente kontrole za pravilan razvoj djeteta do 6 mjeseci života (mjerenje visine, težine, mjeseci starosti, oblačenje bebe, broj hranjenja/dojenja). Ujedno je u sklopu projekta izrađeno 5 različitih infografika koje će majkama pomoći u pružanju pravilne njege i brige za svoju dojenčad (infografike su A4 formata sa sadržajem o pravilnom dojenju, zamatanju, podizanju, oblačenju i spavanju).

Prema podacima patronažnih sestara GDCKO nabavilo je 28 edukativnih dekica koje su u prostorima GDCKO preuzele matuljske patronažne sestre Korneliu Vidović i Viktoriu Vlašić. Susretu su se pridružile pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Rozmari Tusić i voditeljica sestrinske službe Patronažne zdravstvene zaštite i zdravstvene njege u kući DZ PGŽ Ivanka Peranić.

I ova zajednička akcija rezultat je vrlo uspješne suradnje GDCKO i patronažne službe na području Liburnije, a posebice na programima Pomoći u kući za detektiranje potreba rizične populacije na njihovom terenu.

_

Matuljske patronažne sestre preuzele dekice namijenjene mladim majkama i prvorotkinjama

Više sa portala poduckun.net ...