[FOTO] Opatija domaćin 30. jubilarnog kongresa ekonomista

Autor: Kristina Tubić 09.11.2022

Nekoliko fotografija s otvorenja pogledajte na ovom linku...

Opatija - U Grand hotelu Adriatic održava se jubilarno 30. savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista na temu ekonomske politike Hrvatske u 2023. U naredna tri dana vodeći hrvatski ekonomisti i gospodarstvenici dat će pregled hrvatskoga gospodarstva u uvjetima turbulentnih geopolitičkih zbivanja i neizvjesnih ekonomskih kretanja u svijetu te razmotriti različite buduće scenarije.

Osim ekonomske politike, skup će se baviti temama energetske budućnosti, zelenom ekonomijom, inflatornim pritiscima, demografskim pitanjima i dostupnošću radne snage, uvođenjem eura, pitanjima održivosti gospodarstva, kao i sektorskim, korporativnim i drugim aktualnim temama.

Uvodna izlaganja su u prijepodnevnom dijelu održali dr. sc. Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista te dr. sc. Marko Primorac, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar financija, koji se osvrnuo na vladinu fiskalnu politiku u 2023. godini. Otvorenju skupa prisustvovali su i gradonačelnik Fernando Kirigin te župan Zlatko Komadina.

Opatija domaćin 30. jubilarnog kongresa ekonomista

Više sa portala poduckun.net ...