[FOTO] Predstavom „Potpuni stranci“ otvorena Noć kazališta na nacionalnoj razini

Autor: Marina Pauletić 19.11.2022

Centar Gervais tako će ugostiti ukupno tri predstave u sklopu Noći kazališta.

Opatija – Prije dva dana u opatijskom je Gervaisu održana predstava „Potpuni stranci“, kojom je na nacionalnoj razini započela Noć kazališta. U ovogodišnjem izdanju sudjeluju 44 grada i 150 institucija diljem Hrvatske, a čast održavanja prve predstave pripala je upravo Opatiji.

„Potpuni stranci“ komedija je kazališta Luda kuća u režiji Renea Bitorajca te je nastala rema nagrađivanom scenariju talijanskog filma „Perfetti Sconosciuti“ (2016.g.) Paola Genovesea. Propitujući granice intimne iskrenosti u bračnim odnosima u doba pametnih telefona, predstava prati skupinu prijatelja na zajedničkoj večeri tijekom koje odluče zaigrati neobičnu igru - staviti mobitele na stol, sve svoje pozive stavljati na zvučnik, a pristigle poruke i e-mailove čitati naglas te ih tako podijeliti s ostalima. Predstava je oduševila opatijsku publiku koja je dupkom ispunila Centar Gervais.

Danas se u Gervaisu odigrala predstava LiLa, najnovija predstava u produkciji Umjetničkih organizacija CLOU i LOFT nastala prema istoimenoj slikovnici autorice Nine Sabo u kojoj su zabilježene dogodovštine klaunice LiLe.

Sutra će se s početkom u 20 sati održati predstava „Hotel 88“, spoj suvremenog ambijentalnog teatra i tradicionalne komedije situacije. U ovoj romantičnoj hit predstavi regionalne glumačke zvijezde Tamara Krcunović, Milan Marić, Anđela Jovanović i Vladimir Aleksić glume dva mlada bračna para na medenom mjesecu u istom hotelu čiji susret donosi do zastrašujućih, ali i urnebesnih spoznaja.

Ulaznice su dostupne online na stranici mojekarte.hr. A kako je bilo na predstavi „Potpuni stranci“, pogledajte u našoj foto galeriji.

Predstavom 'Potpusni stranci' u centru Gervais otvorena 'Noć kazališta' na nacionalnoj razini

Više sa portala poduckun.net ...