[FOTO] Ususret Danu antifašističke borbe članovi DVD-a Učka uredili dva spomen obilježja na Učki

Autor: Nikola Cvjetović 22.06.2022

ukca spomenici dvd ucka  1

Vela Učka - Članovi DVD-a Učka jučer su odradili akciju čišćenja i uređenja spomen obilježja ispod Poklona gdje je djelovala bolnica za vrijeme NOB-a te uređenje spomenika NOB-a u centru mjesta Vela Učka.

ukca spomenici dvd ucka  2

- Oprali smo spomenik te položili cvijeće i zapalili svijeće te uredili spomenik NOB-u u centru mjesta Vela Učka što je uključivalo uređenje stupova za zastave na koje su i postavljene nove zastave te položeno cvijeće i zapaljene svijeće. Ovim dajemo doprinos žrtvama pravedne borbe tijekom Drugog svjetskog rata gdje je poginuo svaki peti Učkar, ali i poginulim braniteljima i žrtvama tijekom Domovinskog rata, a sve u duhu tolerancije, mira i suživota naroda i narodnosti u civilizacijskom dobu kojemu živimo. Akciju su osim članova DVD-a Učka pomogli Grad Opatija (Parkovi d.o.o. Opatija), Mjesni odbor Veprinac - Učka na čelu s predsjednicom Zoricom Sergo, PVZ Liburnije i cvjetarna Asterion - Violette iz Rijeke, poručio je Goran Hibler ispred DVD-a Učka te najavio radnu akciju za ovaj petak i subotu kada će članovi DVD-a uređivati objekt DVD-a na Učki koji će služiti članovima i mještanima.

- U završnoj fazi odradit će se i izgradnja garažnih prostora za smještaj vatrogasnih vozila koja su sredstva osigurana u projektu LAG-a Terra Liburna (fondovi EU), PVZ-a i DVD-a, zaključio je Hibler.

ukca spomenici dvd ucka  5
ukca spomenici dvd ucka  4
ukca spomenici dvd ucka  7
ukca spomenici dvd ucka  3
ukca spomenici dvd ucka  6