[FOTO/VIDEO] Dan oslobođenja Općine Matulji obilježen nizom komemoracija u gornjem kraju @ Pasjak, Žejane, Mune

Autor: Nikola Cvjetović 08.05.2023

Što smo zabilježili na jučerašnjim komemorativnim skupovima pogledajte u priloženom video prilogu i velikoj fotogaleriji...

Pasjak, Žejane, Mune - Matulji - Povodom obilježavanja 78. obljetnice oslobođenja Općine Matulji i Primorsko-goranske županije od fašističke okupacije jučer su održani komemorativni skupovi u Pasjaku, Žejanama, Malim i Velim Munama.

Na spomeniku žrtvama u Pasjaku vijence su položile delegacije Općine Matulji i UABA Liburnije, podružnica Matulji, mjesni odbor Pasjak te delegacija SABA PGŽ i Primorsko-goranske županije. U Žejanama i Velim Munama vijence su položile delegacija Općine Matulji i UABA Liburnije, podružnica Matulji.U Malim Munama održana je komemoracija kraj spomenika zapovjedniku partizanske brigade „Triestina“ Giovanniu Zollu. Giovanni Zoll, kao komandant partizanske brigade „Triestina“ borio se zajedno s partizanima Istre i Slovenskog primorja u borbi protiv nacifašizma, a poginuo je u sukobu s njemačkom patrolom na prilazu Malih Muna.

Vijence su položili delegacija Općine Matulji i UABA Liburnije podružnica Matulji na čelu s načelnikom Vedranom Kinkelom, delegacija Comune di Fiume Veneto i ANPI Comune di Fiume Veneto na čelu s načelnicom Jessicom Canton te delegacija ANPI Trieste na čelu s predsjednikom udruge Fabiom Valonom. Program komemoracija svojim su nastupom obogatili MPZ Štorija Rukavac i Žejanski kntaduri.

VIDEO

Dan oslobođenja Općine Matulji obilježen nizom komemoracija u gornjem kraju @ Pasjak, Žejane, Mune

Više sa portala poduckun.net ...